Sommarmat och sommarhäng!

Igår hikade vi uppe på Kullaberg i Mölle med tankarna i huvudet om hur gott det hade varit med något fräscht att äta till middag, men ändå mättande. Tänker ni ibland så också? Sallad är något man helt klart förknippar med fräscht, men vi ville ha något annat.

Mamma hade lagt fram lövbiff och lövbiff som det kallas, det kan vara det absolut tråkigaste köttet som finns. Segt och grått. Rullader däremot, gjort på lövbiff eller innanlår som själva köttstycket heter, är oemotståndligt gott med rätt tillagning. Därför tjoffade vi ihop späckade rullader med smaksatt philadelphia, soltorkad tomat och basilika igår. Tre magiskt goda smaker tillsammans med detta tråkiga köttstycke. Testa hemma!

Recept (4 pers):

10 skivor innanlår/lövbiff

1 burk soltorkade tomater, hela eller strimlade

1 kruka färsk basilika

Olivolja & smör

Havssalt

Nymalen svartpeppar

(Servera gärna med potatis, eller någon god tzatsiki till)

Gör såhär: Börja med att sätt ugnen på 175°. Banka sedan ut köttet, salta, peppra och bred på philadelphian ett tunt lager så inte det smälter ut för mycket från köttet. Lägg sedan på soltorkade tomater, färsk basilika och peppra lite till. Rulla ihop dessa som paket för att sen avsluta med att sticka i tandpetare så köttet inte "smiter ifrån" under tillagningen. Stek köttbitarna tillsammans på högsta värmen i 3-4 min på vardera sida. Lägg över dem i en ugnssäker form, med fettet från köttet, in i ugnen på 25-30 min. Servera gärna med rostad potatis, någon god sås eller en sallad till. Kalamataoliver är att föredra! Mums!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters

Gillar

Kommentarer