SCONES SATURDAY

Scones saturday with our favorite chia jam on top!

Godmorgon fina ni!

Sugen på nybakade scones gjorda på bovetemjöl? Ett så otroligt lyxigt och gott sätt för dig att starta helgen på bästa sätt! Dessa smarriga är ett nyttigare alternativ då vi använder bovetemjöl istället för vanligt vete. Dels för att vi tycker dem med bovete smakar mer och man blir inte så himla mätt efter frukosten, utan mer lagom mätt. Hoppas ni vill prova göra dem!

Recept (för 9 st):

4 dl bovetemjöl

2,5 tsk bakpulver

50 g laktosfritt smör

1 msk fiberhusk

0,5 dl pumpafrön

1 msk krossat flingsalt

2 msk gurkmeja

2 msk kardemumma

2 msk kanel

3 dl a-fil alt. vegansk naturell yoghurt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader, blanda bovetemjöl, bakpulver, fiberhusk, krossade pumpafrön, gurkmeja, kardemumma, kanel och flingsalt i en bunke. Fördela smöret i små bitar och knåda in detta i degen, alternativt använd din matberedare! Ta en matsked och forma en bulle på en plåt, grädda sconesen i mitten av ugnen under ungefär 15-20 minuter. Ät med vår chiasylt. Recept på den hittar du här:

Chiasylt:

5 dl hallon

4 msk chiafrön

2 msk agave sirap

Gör såhär: Koka upp hallonen med agave sirap, rör om och avsluta med chiafrön. Förvara i en syltburk och ät med sconesen och en skiva av din favoritost.


Gillar

Kommentarer

charlottahagg
charlottahagg,
Ser jättegott ut! 😊

nouw.com/charlottahagg
foodgeekz
foodgeekz,
SaraFogelström
SaraFogelström,
Åhhh så gott!! Följ gärna min blogg finis om du känner för det, hade gjort mig superglad!! Kram
nouw.com/sarafogelström
foodgeekz
foodgeekz,
Tack <3 Kram!!!
nouw.com/foodgeekz
VictoriaZagiczek
VictoriaZagiczek,
Detta måste jag verkligen testa som mellanmål åt barnen jag tar hand om!
nouw.com/victoriazagiczek
foodgeekz
foodgeekz,
Åh!! <3 Så bra ju. Kul
nouw.com/foodgeekz