SAY GOODBYE TO PANTRY CHAOS!

Hej på er! Hoppas att ni haft en härlig och bra helg. Både jag och Emmy har haft en helg där vi sorterat och organiserat våra skafferi. Det är nog den bästa känslan på länge! Har ni ett organiserat skafferi hemma? Eller är det kaos som det var för oss innan - gud alltså, hur kan man ha haft det så?

Tips på hur man organiserar snabbt och enkelt. Börja med ett skåp i taget. Börja ta ut allt du har i det skåpet du börjar med. Skriv en lista på vad du har i skåpet som du sedan ska placera i glasburkar. Då får du en överblick om hur många glasburkar du behöver. Det kan vara bra att ha en sektion med "bulk" - alltså med förpackningar, konserver osv som du inte vill lägga över i glasburkar. När du gjort detta med varje skåp så skriver du en inköpslista om hur mycket förvaringsburkar eller lådor du behöver. Bra, billiga och enkla förvaringsburkar och lådor hittar du på större matbutiker, Ikea eller Lagerhaus.

Köp också en ett´tikettskrivare - en Dymo för att vara exakt - den hittade jag på Panduro för 170kr. Så himla bra! Börja sedan sorteringsjobbet - men precis som du började med - börja alltid med ett skåp i taget. Placera och häll över allting i glasburkar - markera upp och sätt en etikett på varje burk/låda. Totalt tog allting ca 2-3 timmar för mig - SÅ värt det och kommer aldrig vilja gå tillbaka till de gamla skafferiet där allting låg på hög. Tips tips tips!

Gillar

Kommentarer

DeOliveira
DeOliveira,

Satisfying 🤩

nouw.com/deoliveira
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍 Så himla gott!!!
nouw.com/foodgeekz