Salty peanut cookies!

(Innan gräddning - Efter gräddning)

Ja hörni, vi gillar ju verkligen att baka och speciellt med råvaror som gör gott för kroppen. Det är alltid ett plus att ha kokosmjöl och kokossocker hemma i skafferiet, det kan man göra mycket med. Som ni kanske sett i våra tidigare inlägg så har vi bakat mycket kakor och brownies på senaste. Eller iallafall visat våra godingar som kan vara ett gott sätt att stilla sötsuget på.

Hur som helst, idag tänkte vi presentera en variant på Chocolate Chip Cookies fast med jordnötssmör, agave och havssalt toppat med lite bovete. Perfekt till söndagsfikat och tar endast 30 min allt som allt att göra.

Recept (15 kakor):

2 dl Kokosmjöl

4 msk Crunchy eller Creamy jordnötssmör

2 Ägg

25 g Mjölkfritt smör

3 msk Kokossocker

3 msk Smält kokosolja

2 tsk Bakpulver

1 nypa havssalt

1 Enkel espresso i, (valfritt men blir försvinnande gott till)

Gör såhär: Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Fortsätt med att blanda mjöl, ägg och jordnötssmör till en stabbig smet. Tillsätt smöret, kokossockret och den smälta kokosoljan. Rör ner bakpulvret, havssaltet och avsluta med en espresso, eller kanske den sista slurken av ditt kaffe.

Rulla små bollar av smeten på plåten med bakplåtspapper, gaffla dessa en i taget. Fastnar smeten kan du enkelt dra med fingret på gaffeln. Toppa med att ringa lite agave sirap, en nypa havssalt och någon form av frö eller nötter, jag gillar bovetekross, det är så gott!

In i ugnen på 15 min - beroende på hur färgen blir! Servera med ett glas iskall mjölk!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på vår Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters


Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Åå vad gott! 😃
nouw.com/misssophie
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur !! Testa <3
nouw.com/foodgeekz