SALMON + PASTA = TRUE

Laxpasta med dill, citron, sparris & spenat

Hej fina ni!

Som vi såg var det många av er som följde med oss på instagram stories igårkväll. Kul att se och dela med sig av hur en kväll mitt i veckan kan se ut. Det innebär oftast städning, matlagning och rusta upp så man har lika mycket energi på onsdagen som i måndagsmorse. Känner ni igen er?

En enkel rätt att laga mitt i veckan kan tillexempel vara den här laxpastan med smaker av parmesan, citron, massvis med dill och spenat. Nyttig, energirik & massvis med bra fetter.

Recept för 4 pers:

500 g pasta av valfri sort, vi rekommenderar givetvis kikärts eller linspasta

4 färska filéer av lax

Smör + olivolja

Flingsalt

3 dl matlagningsgrädde

5-6 msk matlagningsvin, vitt

1/2 dl creme fraiche

Nymalen svartpeppar

1 knippe salladslök

1 knippe sparris

1 schalottenlök

1 kruka av färsk dill

1 stor näve bladspenat

Citronzest + saft från 1 citron

Parmesan

Gör såhär:

Knipsa av sparris och lägg i varmt vatten så den får krispa till sig. Finhacka schalottenlök och salladslök som du fräser upp i smör och vin tills vinet dunstar bort i pannan. Tillsätt spenaten och låt den sauteras med lökblandningen. Häll av den gröna sköna blandningen i en skål och kuba upp laxen som du steker tills du fint kan dela den med en stekspade så den blir strimlad.

Koka upp pasta vattnet som du rikligt saltat. Häll i pastan och låt den koka enligt instruktion.

Häll på den gröna blandningen i laxen och tillsätt grädden, lite mer vin om det behövs efter smak samt creme fraiche. Smaka upp med salt, peppar, riven citron + saft, mer dill om det önskas samt riven parmesan.

Servera med sallad - Smaklig måltid!

Glöm inte och följa oss på Instagram för daglig uppdatering: HÄR

-

Hi food lovers!

Hope you're doing well.

We would like to give you a tip of an easy peasy, yummy in my tummy kind of recipe today. This is based on your choices, which pasta do you like or what type of protein. This pasta dish is made with chickpea spaghetti and salmon due the fact of it's seasoned with lots of dill. So in this case we believe in the combination of salmon, lemon, spinach, lots of dill and aspargaus. Typical swedish flavors combined in an italian dish. How good? It will take you for about 30 minutes to cook this and hopefully it will taste as good as it looks.

Recipe (4 peeps):

500 g pasta , optional choice. We recommend lentilpasta or chickpea.

4 fresh fillets of salmon

Butter & olive oil

Salt

3 dl cream

5-6 tbsp white wine for cooking

1/2 dl creme fraiche

Black pepper

1 bundle of scallions

1 bundle of aspargaus

1 chopped shallots

1 bundle of fresh dill, lots of it

1 big bundle of baby spinach leaves

Lemon zest + juice from 1 lemon

Parmesan

How to:

Chop the aspargaus and add it in a pot of hot water to get it really crispy when you're cooking it with the pasta later on. Finely chop the shallots and scallions, fry it with lots of butter, wine & sprinkle some salt in it. Let the wine ooze away. Add the spinach leaves and let it saute. Pour it off and let it chill while you chop the salmon fillets in cube. Stir the salmon until you can chop it into strips.

Cook the pasta according to the package.

Add the green onion spinach-mix with the salmon and add the cream, creme fraiche, more wine if you would like to get a more sophisticated taste. Season with black pepper, more salt if needed, pressed lemon, and more dill if you love the flavor of dill as much as we do...

End with grated parmesan. Serve with salad - bon apetit!

Don't forget to follow us on Instagram HERE


Gillar

Kommentarer