SAFFRON + GRANOLA = TRUE

Vi fortsätter med decemberrecepten och vill därmed tipsa om vår hemgjorda saffransgranola! Ett superenkelt knep att bara få till den juliga känslan under frukosten. Kommer ni prova den här? Kommentera gärna vad ni tyckte isåfall & glöm inte att följa oss på Instagram: HÄR!

Receptet på granolan:

2 dl glutenfri havregryn

1 msk linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl cashewnötter

1 dl mandel

En näve boveteflingor (valfritt)

1 dl kokosflingor

1 dl kokoschips

3 msk honung

Kryddor:

1 påse saffran, kanel, kardemumma och pepparkakskrydda

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt, vissa låter jag vara hela. Blanda alla resterande ingredienser i en skål. Häll över på en plåt med bakplåtspapper. Ringa över honung och krydda ordentligt. Rör runt innan du rostar det i ugnen ca 15-20 min. Håll koll på plåten så att du inte bränner granolan, det går snabbt.

-

Let's continue with the christmas recipes. Therefor we would like to inspire you with our crunchy saffron granola . A super easy trick to easily get these christmas feeling during the breakfast mornings. Will you try this one? Then don't hesitate comment what you though about it! Don't forget to follow us on Instagram: HERE!

Recipe for one batch:

2 dl rolled oats

1 tbsp flaxseeds

1 dl sunflower seeds

1 dl pumpkin seeds

1 dl cashew nuts

1 dl almonds

1 dl buckwheat flakes (optional of course)

1 dl coconut flakes

1 dl coconut chips

3 tbsp honey

Spices:

1 bag of saffron, lots of cinnamon, cardamom och ginger bread spice

How to:

Put the oven for 175 degrees. Chop the nuts, leave some of them whole, chop the others. Mix the rest in a batch. Pour it over to baking paper. Drissle the honey and spice it up with your seasonings. Keep an eye on the granola so it don't get burned, it goes very fast in the oven!

Sprinkle the granola on yoghurt or a warm bowl of porridge for example!

YUM!


Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså guuu vad gott! Måste ta och testa 😍😍😍
nouw.com/matildaberlin
foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack! Ja riktigt gott <3
nouw.com/foodgeekz