Rulla falafel och bli kladdig om händerna

...Ja finns det något härligare egentligen? 

Vi skippar gärna köttet på måndagar och mättar magen med något fräscht, grönt och näringsrikt. Så, vad passar inte bättre än att tipsa om våra knapriga falafelbiffar som går lika bra att steka och göra i ugn som de gör att fritera? Så gott att servera med krispiga grönsaker och en syrligt stark sås till det.

Recept för 4 pers:

300 g kokta kikärtor

1 gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 tsk havssalt

Nymalen svartpeppar

1 citron

2 dl finhackad bladpersilja

1 dl färsk koriander

1 tsk sambal oelek

2 msk potatismjöl

1 ägg

Gör såhär:

Skölj av kikärtorna och låt de rinna av. Finhacka löken eller riv den, vi föredrar att riva gul lök, det medför en väldigt god smak. Mixa sedan kikärtorna med löken, citronen, vitlöken, kryddorna och örterna. Knäck sedan ägget och blanda till sist ner potatismjölet. Låt svälla under en handduk en liten stund innan du rullar. Fritera eller stek i olivolja. Mums!

Hoppas ni får en underbar måndag!


Gillar

Kommentarer

sofieevelina
sofieevelina,
Falafel som är så himla gott! 😃
nouw.com/sofieevelina
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur! 😃
nouw.com/foodgeekz
Emma Engström,
Åh tack för tipset! 😃
nouw.com/emmaengstrom
foodgeekz
foodgeekz,
Varsegod! <3
nouw.com/foodgeekz