REFRESHING MONDAY EVENING...

Refreshing bean salsa with beetroot hummus

Go kväll fina matnördar! Vi har ännu ett måndagstips till er som älskar tillbehör och massa gojsigt på tallriken men vars fantasi kanske tryter till ordentligt. Man kanske helt enkelt inte alltid kommer på vad man ska laga för något, och mestadels vill man ju hålla det så enkelt som möjligt.

Vi kan börja med något som vi lagade mycket ute på landsbygden i Frankrike, något som är otroligt billigt att göra och mättande för er som vill komplettera proteinintaget och inte vill äta animaliskt, eller som en side till en saftig högrevsburgare. Ja, du hör ju, det finns inga gränser.

Bönsalsa!!! Ja, en riktigt fräsch bönsalsa gjord på vita bönor, kidney bönor, egentligen valfria bönor som du köper färdigkokta på konserv och blandar ihop med lök, olja och örter. Hela receptet kommer här:

Foodgeekz bönsalsa

Kidney bönor

Vita bönor

Black eyed peas bönor

1 gul lök

1 rödlök

Olivolja

2 klyftor vitlök

Färska örter eller frysta örter, valet är ditt

Citronzest + saft

Gör såhär:

Börja med att skölja av bönorna och blanda dem i en stor skål. Skär upp löken i smått och tillsätt i skålen med bönorna. Avsluta med olivolja, örter, citron, riven vitlök. Rör om. Voila! Hur enkelt?

På bilden ser du även vår andra favorit och det är: Rödbetshummus!!! Klicka här för att komma in på receptet för vår hummus.


Gillar

Kommentarer