Redo för helgens mat?

Päron och chèvrepizza på vegansk botten

90 % av alla som röstade på vår instagram story önskade receptet på denna magiska pizza. Självklart lyssnar vi på er och tipsar gärna om hur ni mättar magen på godaste sättet, kanske imorgon? på lördag? eller som en söndagsmiddag?

Vanligtvis föredrar vi att göra allt från grunden, men i det här fallet köpte vi en färdig botten som var gluten och laktosfri, äggfri och helt enkelt: vegansk. Den var även stenugnsbakad, så förväntningarna om krispet var ju minst sagt höga ;)

I övrigt är vi inte jättemycket för färdiga bottnar, ofta blir de sega och soggiga i mitten när de gräddats i ugnen. Men hörni...testa den här! Den finns i din närmsta ICA-butik.

Gör såhär:

Pizzabotten

1-2 päron

1 rödlök

Torkad timjan

Chévre

Honung

Olivolja

Gör såhär: Sätt ugnen på 220 grader. Pensla olivolja på botten. Lägg på tunna päronskivor, skiva rödlök tunt och toppa tillsammans med chévren som du fördelar i små bitar. Ringla honung och avsluta med timjan. Grädda i ugn tills getosten blir gyllenbrun. Servera gärna med ruccola!

Smaklig måltid!


Gillar

Kommentarer