PYTT-I-PANNA

Hej ni! Idag vill jag bjuda er på ett av recepten vi skapat denna sommaren. Vi har kört en hel del meatless mondays så varför inte göra det denna måndag? En härlig variant av den svenska klassikern "pytt-i-panna".

Recept:

Potatis

Sötpotatis

Palsternacka

Morot

Gul lök

Rödbetssallad:

300g rödbetor

3 dl belugalinser

2 dl turkisk yoghurt

1 dl vegansk/vanlig majonäs

Dillpicklad gurksallad:

1 gurka

1-2 paket färska hericot verts

1 citron

1 paket frusen dill alt. 1 knippe färsk dill

Dijonaisedipp:

Vegansk majonäs (recept på det hittar du tidigare i vårt flöde)

1 msk Dijonsenap

Gör såhär:

Börja med att rosta av rotfrukterna i ugn på hög värme. Medans de står i ugnen kan du fortsätta med rödbetssalladen. Koka upp belugalinserna i 4-5 minuter på hög värme, skölj av dessa och rör ner med kokta rödbetor (går bra att köpa färdiggkokta vakumpaketerade alt. koka själv), majonäs och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Perfekt tillbehör till rotfrukterna. Servera gärna med den goda dillpicklade gurksallad. Hyvla gurkan och blanda med hericots verts som du steker i rikligt med olivolja, citron och dill. Rör ihop en dijonaise på majonäs som du gör enligt vårt tidigare recept på vegansk majonnäs. Mums!

Gillar

Kommentarer

sofiajarefeldt
sofiajarefeldt,
foodgeekz
foodgeekz,
åh tack snälla! glöm inte att kolla in FOODGEEKZ.SE på instagram <3
nouw.com/foodgeekz
lindaviktoriaaa
lindaviktoriaaa,
foodgeekz
foodgeekz,
Tack <3 Glöm inte att kolla in Foodgeekz.se på Insagram för fler dagliga recept <3
nouw.com/foodgeekz