PULLED BEEF SANDWICH

Hej fina! Nu vill jag tipsa er om en middag jag gjorde i fredags som jag vill att ni testar att göra när ni får tid över, det tar en stund men det är mest självgående. Det är alltså pulled beef sandwich. Som ni säkert läst eller sätt så brukar vi handla kött på en gård ute i Övarp, lokalproducerat. Det finns inget bättre kött här i närheten och om man ska äta animaliskt så tycker vi att man ska göra det när man vet vart det kommer ifrån. Alla har kanske inte den möjligheten men har man det, ta vara på det.

Jag gjorde pulled beef på ett annorlunda köttstycke från vad man brukar använda sig av. Jag hade en bit ytterlår som brukar vara svårt att tillaga och det finns en risk att det kan bli torrt men detta... Det blev långt ifrån torrt och det var inte svårt.

Recept:
1 kg ytterlår
1 dl olivolja
2 msk barbecuesås från Kungmarkatta
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
Några droppar tabasco
1 msk honung
Salt och peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttstycket (gärna högrev, innanlår eller fransyska men denna gången hade vi ytterlår) i en ugnsgryta. Marinera köttet ordentligt med ovanstående olja och kryddor. Skär löken och lägg den bredvid. Ställ in köttet i ugnen och låt den gå klar i ca 5 timmar. Kolla av den efter halva tiden och vänd köttstycket och häll över marinaden. När köttet är klart så dela det med två gafflar, det ska bara falla i sönder. Servera med surdegsbröd, hemmagjord majonnäs, avokado, tomat, spenat och gurka. En perfekt helg middag eller när du har tiden, det kommer absolut vara värt det för det är helt gudomligt gott.

Gillar

Kommentarer