PORRIDGE LEFT OVERS

- The art of embracing porridge left overs -

Hur många gånger har man inte gjort scones i hemkunskapen? Om detta inte var det första enkla receptet man lärde sig i köket så vet jag inte...Så gott, enkelt, och en lite lyxigare frukost hemma på morgonen som är enkelt att slänga ihop på morgonen. Blir det någon gröt över från gårdagens kokning? Använd då den och till en bake off som tar max 10 minuter att göra, och blir så sablans gott med en klick hemgjord chiasylt på. Recept på vår sylt hittar ni i vårt senaste guideinlägg längre ner.

Grötscones:

7-8 dl överbliven gröt eller nykokad havregrynsgröt

En nypa salt

1 msk fiberhusk

1 msk chiafrön

1 tsk bakpulver

2-3 msk olivolja

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftstemperatur. Rör om allting till en ny "bakdeg", ta fram en plåt med bakplåtspapper, forma små plättar som du lägger på plåten. Grädda dina grötscones i mitten av ugnen tills du ser dem puffa upp sig, och känn med en sticka ifall dem känns genomgräddade.

-

Porridge scones:

7-8 dl left over porridge

A pinch of salt

1 tbsp psyllium husk

1 tbsp chia seeds

1 teaspoon baking powder

2-3 tbsp olive oil

How to: Preheat the oven for 180 degrees. Mix every ingredient to a "new" scones dough. Make them into small patties and bake these in the oven for about 15-20 minutes until the top gets crispy and well done on the inside. Serve with home made chia jam. Love it!


Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Oj va gott! Hur många scones blir det och hur många dl torra havregryn blir 7-8dl gröt? 😍
nouw.com/lifeofkile
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍😍 Det blir ca 15 mindre scones. 7-8 dl gröt motsvarar 6-7 dl torra havregryn. Motsvarar nästan alltid en ratio 1-1. Kram!
nouw.com/foodgeekz