PEPPARKAKS-RAWBOLLAR

Hej alla fina! Ikväll gjorde jag ett helt nytt recept som jag har funderat på några dagar nu. Men hela veckan har varit fullspäckad med möten, kundbesök och ärenden tvärs över atlanten känns det som, vilket betyder att jag har fått skjuta lite på skapandet av recept. Men ikväll kände jag mer inspirerad och laddad än någonsin för dessa riktigt smarriga pepparkaks-rawbollar. Helt veganskt, glutenfritt och utan raffinerat socker (om man bryr sig om det). 15 minuter och grymt att ha på julbordet.

Recept:
1 paket kärnfria dadlar
1 dl hasselnötter
2 msk kokosfett
3 msk mandelmjöl
1 msk kokossocker
2 tsk fiberhusk
Lite vatten
Sen till det bästa julrub (en kryddblandning som innehåller alla kryddor man har i pepparkakor, den är från Zigges BBQ. Köpt på den gården, lokalproducerat i Övarp som vi skrivit om)
3 msk sådan krydda (Om ni har den, annars tar ni dem kryddorna som är i pepparkakor)

Gör såhär:
Mixa dadlar och nötter till en jämn smet. Gärna med en matberedare. Tillsätt sedan alla torra ingredienser. Sedan kokosfett och vatten om det behövs för att binda det ordentligt. Rulla sedan smeten till bollar i valfri storlek.
Detta receptet räckte till 15 små bollar. Så goda!

#foodgeekzfood

Gillar

Kommentarer

BLOG_of_FOODCRAFT
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur <3 Tack! Följer du inte vår instagram får du gärna göra det, bättre uppdateringar där!
nouw.com/foodgeekz
jonnawasserfaller
jonnawasserfaller,
Jag dör vad gott detta låter!!!
nouw.com/jonnawasserfaller
foodgeekz
foodgeekz,
tack snälla <3 följer du inte vår instagram får du gärna göra det, bättre uppdateringar där! kram
nouw.com/foodgeekz