PASSION CASHEW BITES TO YOUR SERVE

A bit of a passion, literally!

Smarriga bitar som passar perfekt till sommarens picknick, frukost, mellanmål, snacks, kvällsfikat eller kanske till en bjudning som efterrätt. Detta är nog en av våra nya favoriter. Vi har bakat en hel del olika såna här och insett hur enkelt det kan vara att stilla sötsuget med goda och framförallt nyttigt snacks.

Recept:

2 dl sötmandel

2 dl cashewnötter

2 dl urkärnade dadlar

En nypa havssalt

2-3 msk kallpressad kokosolja

Fyllning:

1 paket frusen passionsfrukt eller 4-5 st färska

1-2 grapefrukter 

1 dl hallon 

2 msk kallpressad kokosolja

1 dl kokosgrädde

2-3 msk agave sirap

Gör såhär:

Börja med att mixa nötterna i en matberedare tills det är ordentligt malet. Pressa smeten i ett bakplåtspapper i en form, stora matlådor utan lock funkar perfekt tillexempel. Sätt in formen i frysen medans du gör fyllningen för de här godbitarna. Mixa passionfrukten, kokosolja, agave sirap och kokosgrädde för en mjuk och sammetslen fyllning. Häll över denna fyllning på första lagret som stått en stund i frysen. Mixa sedan hallon, grapefrukt, 1/2 dl kokosgrädde och lite mer kokosolja för ännu en krämig konsistens som ett tredje lager. Låt denna ljuvliga stå sedan i frysen över natten, perfekt om du skär upp bitar på morgonen till kaffet!

-

These are literally our new favorites to take out from the freezer during this summer season. We've made a couple of variants over the past months now and realized it's so easy to handle your little sweet teeth right. I've recently worked alot with my food processor, and really need to recommend you guys to use a type of food processor due the first layer will be so smooth and moisy, it's super handy! - Exactly as you want to have it probably!

Recipe:

2 dl almonds

2 dl cashew nuts

2 dl pitted organic dates

Pinch of sea salt

2-3 tbsp virgin coconut oil

Filling:

1 package of frozen passionfruit or 4-5 couple of fresh ones

2 tbsp coconut oil

1 1/2 dl coconut cream

2-3 tbsp agave syrup

How to:

Okay, so, add the nuts in your food processor and blitz until finely ground. Press this into the bottom of a baking dish. Pop into the freezer whilst you make the filling for these beauties. For the creamy cheesecake mixture, combine passionfruit, coconut oil, agave syrup and coconut cream. Blend on high until you're getting a smooth, moizy texture. Pour this yummy filling over the base and spread evenly. End with the third layer: mix raspberries, grapefruit and little more coconut cream. Leave this cake to set in the freezer for at least 8 hours or overnight. Might be perfect if you'll slice them up the morning after!

Happy baking!


Gillar

Kommentarer

Emma
,
Hej! I ert recept skriver ni inte när dadlarna kommer in i bilden, samt inte heller det röda i bitarna? Jag ser tre lager på bilden men endast två beskrivs?
foodgeekz
foodgeekz,
Hej Emma, tack för din kommentar och feedback!! 😊 Det är grapefrukt, och vi ser att vi helt missat att skriva in det, så självklart uppdaterar vi!! Kram
nouw.com/foodgeekz
corneliaeri
corneliaeri,
Åhh ser så gott ut! Smälter de snabbt? <3
nouw.com/corneliaeri
foodgeekz
foodgeekz,
Så mumsigt <3 Nej inte om man förvarar dem i kylen så dem är ordentligt fasta. Skulle du ha dem i rumstemperatur ett tag skulle dem nog bli lite smälta. <3
nouw.com/foodgeekz