Parmesangratinerad blomkål

Parmesangratinerad blomkål - Supergott att servera med mixade bönor & salladslök!

Något jag testade häromdagen, som för övrigt passar alldeles utmärkt som en sidorätt till köttbiten eller som ett alternativ till veckans konsumtion av kött är denna blomkål. Den skivar du på sidan, ringlar olivolja, salt, peppar och river parmesan som topping. Detta smälter gott på 220° i varmluftsugn.

En av oss, jag, Emmy, har ett litet "mat-mål" nu i höst och det är att lära mig att bearbeta varje grönsak och ge den respekt den förtjänar. Inte bara hacka och ha ner i en sallad. Man kan göra så mycket mer, speciellt nu när grönsakssäsongen går på högvarv. Vi snackar grönkål, blomkål, rödbetor, ja alla former av rotfrukter. Mums!

Hur tillagar ni era grönsaker?

Gillar

Kommentarer

Artbyellinor
Artbyellinor,
Åh vad gott! Måste laga detta 💕
nouw.com/artbyellinor
foodgeekz
foodgeekz,
foodgeekz
foodgeekz,
och om du inte följer oss på Instagram, så kolla gärna in den FOODGEEKZSISTERS
nouw.com/foodgeekz
JosephineJuninger
JosephineJuninger,
Ser väldigt gott ut så detta ska jag testa 😉
nouw.com/josephinejuninger
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla <3 Gör det!
nouw.com/foodgeekz
foodgeekz
foodgeekz,
och om du inte följer oss på Instagram, så kolla gärna in den FOODGEEKZSISTERS
nouw.com/foodgeekz
MissSophie
MissSophie,
Ja det finns mycket kul och gott man kan göra med grönsaker 😊
nouw.com/misssophie
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur! <3
nouw.com/foodgeekz