PALEO MEATBALLS

Vilken härlig start på veckan med TOPPEN väder, iallafall här i Stockholm! Dessa smarriga goda, perfekt saftiga och salta köttbullarna gjorde jag häromveckan och tänkte dela med mig av detta recept. Ett magiskt recept att antingen tillaga för en lätt lunch en vardag eller som ett fräschare middagsrecept.

Till det serverar jag svarvad zucchini som jag kokar upp i 5 minuter för att få bort de gasframkallande bakterierna i zucchinin, jag som har lite IBS-känslig mage kan bland annat inte äta rå zucchini. Så för dig som känner dig träffad i detta, och ändå vill äta detta, KOKA upp zucchinin lite! Mums! Samt en klick med tomatsås, recept på en bra tomatsås hittar ni HÄR.

För 16 lagom stora köttbullar:

350g ekologisk blandfärs

1 gul lök

2 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

2 msk pesto

Salt

Peppar

1 halv kruka kruspersilja

2 msk olivolja

1 ägg

2 msk fiberhusk

Gör såhär: Börja med att blanda färsen med ägg, fiberhusk, lite olivolja, salt, peppar. Hacka ner gul lök, schalottenlök och riv ner vitlöken. Fortsätt hacka ner persilja och smaka av med 2 msk pesto för extra lyxig italiensk smak. Rulla köttbullarna, och stek dem i rikligt med olivolja på hög värme, sänk sedan värmen till hälften så de steks igenom ordentligt.

Servera med tomatsås & zucchini nudlarna!

-

You'll be able to find the translated version in our Google translation-function to the left!

#nouwfood #foodgeekzfood #foodblogger #meatballs #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

jennytrolle
jennytrolle,
foodgeekz
foodgeekz,
😍😍😍
nouw.com/foodgeekz