PALEO BREAKFAST BUNS

Vi som säkert många andra ÄLSKAR bröd. Men speciellt för mig, Emmy, så har jag alltid haft svårt för att bryta ner bröd och pasta i min stackars mage som gång på gång plågas av hur mycket jag älskar detta. En riktigt bra frukostfralla eller en grillad toast är absolut bland det bästa jag vet. Nu har jag dock fått nog, och verkligen börjat lyssna på min kropp i samband med att jag också tränar. Det känns verkligen viktigt att jag får i mig rätt och att jag tar hand om mig själv inifrån. Bröd ska fortfarande vara gott, och vad passar inte bättre än att experimentera i köket för att se hur jag kan njuta av det på annat sätt? Jo! Dessa magiska frallorna vill ni som känner igen er av detta, INTE missa. Jag har sjukt svårt för nyttigt bröd som är torrt...Finns det något värre? Dessa är perfekt luftiga, salta, mjuka och knapriga på toppen efter ett 35 minuters bak i ugnen.

Receptet för 6 frallor har ni här:

2,5 dl mandelmjöl

1 dl fiberhusk

2 msk chiafrön

1 tsk vitvins vinäger

3 äggvitor

3,5 kokhett vatten

Valfritt flingsalt, jag tog himalaya salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°, förbered en plåt med bakplåtspapper. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggvitorna, och det kokhetta vattnet samt vinägern. Vispa i 15 sekunder med elvisp eller lite längre med en vanlig ballongvisp. Forma frallorna efter att du fått en elastisk konsistens på smeten. Grädda i ugnen i ungefär 25-35 minuter. Servera med ditt favorit pålägg & en kopp té eller kaffe.

You are able to translate this with the Google Translation functionality to the left! Happy reading, happy baking!

Gillar

Kommentarer

brallans
brallans,
Det ser sååå gott ut!! Måste testa!
nouw.com/brallans
foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack! Ja testa testa, riktigt gott!
nouw.com/foodgeekz
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nämen oj så gott! Skulle man kunna använda något annat än just mandelmjöl? 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
foodgeekz
foodgeekz,
Galet gott ju! Du skulle kunna använda kokosmjöl eller bovetemjöl också. Fungerar lika bra! Kram 😍
nouw.com/foodgeekz