MUSTIG OXPASTA

Hej alla vackra! Hoppas ni har haft en härlig helg. Den har gått sjukt snabbt, näst sista helgen innan jul. Hur snabbt har inte detta året gått då? Det har gått så fort men när man kollar tillbaka på stunder från början av året, då känns det samtidigt så längesen. Märklig känsla det där. Det är faktiskt en av dem bästa fördelarna med att vara intresserad av foto och film, att man har så många dokumenterade minnen från allt. Man kan enkelt gå tillbaka och påminna sig själv om hur mycket man faktiskt gör.

Men nu vill jag tipsa er om middagen jag lagade igår. En del av er kanske redan har sett det på vår Instastory . Men ack så, vilken bra lördagsmiddag det blev. Lite för mycket kolhydrater för min smak, men hallå? Det är helg och någon dag ibland får faktiskt vara den dagen. Jag lever efter 80/20 regeln. Min kropp mår bäst av det!

Recept (ca 1 timme, 6 portioner):
1 kg nötkött (går bra med lövbiff, flankstek eller grytbitar)
5 dl matlagningsgrädde
½ burk crème fraiche
1 gul lök
Färska champinjoner
Persilja
Basilika
Smör
2 msk oxfond
Kryddor som chiliflakes, salt och peppar
Frysta ekologiska lingon
Muscovadosocker
Valfri pastasort men en hederlig tagliatelle passar bäst

Gör såhär:
Skär upp köttstycket i mindre bitar. Skär upp lök och svamp. Fräs löken och svampen i smör. Stek sedan köttet. Lägg över allting i en större gryta. Tillsätt grädde, crème fraiche, kryddor och fond. Låt grytan puttra 30 minuter på mellanvärme. Medans grytan puttrar. Häll i dem frysta lingonen i en kastrull med 1 msk muscovadosocker tills dem har tinat och sockret smält. Häll över dem i en skål och servera dem på toppen av grytan. Servera grytan till valfri pasta! Enjoy

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men HERRE vad gott!! Mums <3
nouw.com/matildaberlin
foodgeekz
foodgeekz,
Mummmms! 😊
nouw.com/foodgeekz