MONDAY MOTIVATION

You are able to translate this with the Google Translation functionality to the left!

Måndag och en ny vecka. För många är måndagar favoritdagen på veckan men för många är det också förknippat med prestation, mål och man sätter ribban högt för sig själv. Vad är och betyder måndagar för er?
Varje måndag hädanefter vill vi ha en motivations-måndag tillsammans med er, där vi lyfter olika ämnen som motiverar oss men även det som motiverar er, så kommentera gärna nedan vad ni blir peppade av.

Jag har börjat komma in i min träningsrutin igen, vilket känns underbart. Jag har haft låga energinivåer under några månader efter att sagt upp mig från mitt jobb, startat eget företag och gått igenom en ganska stor personlig förändring i hur jag mår och känner. Detta har gjort att jag inte prioriterat min träning som jag gjorde förut.
Men nu känner jag mig piggare och starkare och träningen hjälper verkligen mig att må bättre fysiskt men framförallt psykiskt.

This a picture of me 5 years ago before I started to take care of myself inside and out and right is from last summer!

Jag har tränat i ca 4-5 år regelbundet med några få veckors paus vid semestrar osv. Jag tränar allt ifrån gym, crossfit, yoga, pilates, powerwalks och cardio. Allt är efter vad jag känner just för dagen, jag vill bara träna det jag tycker är kul. Jag vill inte känna att det är ett måste. Träningen har också gjort att jag älskar min kropp mer och mer. Inte för hur den ser ut, utan för vad den faktiskt orkar med. Det är galet när man tänker på det, att kroppen är den som bär oss överallt och den man ska leva med resten av livet. För mig är det viktigt att påminna sig själv om det ibland och inte bara stirra sig blint på hur den visuellt ser ut. Jag har alltid varit väldigt smal och jag har fått många kommenterar, positiva som negativa om det i hela mitt liv.

Nu när jag börja närma mig 28 år, jag har tränat många år nu, ätit mycket näringsrik mat regelbundet och jag har inte varit rädd för att gå upp i vikt. Detta har resulterat i att jag har gått upp ca 15-20kg på dessa åren och jag är fortfarande smal om ni förstår vad jag menar. Det är extremt viktigt att man inte stirrar sig blint på vad man väger utan faktiskt på hur man mår. Tidigare så hade jag mycket hormonella problem kring mens, hormonell acne och humörsvängningar, listan kan göras lång. Idag känner jag knappt av detta alls, endast vid enstaka fall. Med detta inlägget vill jag att ni ska veta, det är viktigt att älska sig själv för den man är. Det är fortfarande en resa för mig & Emmy, vi kan också ha dåliga dagar trots att vi är väldigt medvetna om vår hälsa. Men glöm inte att uppskatta din kropp, uppskatta vad den gör för dig och känn tacksamhet.
Vi är här en gång i detta livet, låt oss göra det bästa för oss själva.

Nu ska jag laga äggkaka med knaperstekt bacon och äpplen, & såklart rårörda lingon. Puss på er!

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Hoppas du får en fortsatt fin vecka! <3
nouw.com/psykiskohalsablogg
foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack detsamma till dig! ❤️
nouw.com/foodgeekz
Johannagrahn
Johannagrahn,
Äggkaka lät spännande, vad är det?
nouw.com/johannagrahn
foodgeekz
foodgeekz,
Äggkaka gör med vispat ägg, mandelmjölk och mandelmjöl i ugnen 30 minuter. Magiskt gott med bacon och råröda lingon ❤️
nouw.com/foodgeekz
lisafredrik
lisafredrik,
Gud vad fin väska, vart kommer den ifrån? 😃
nouw.com/lisafredrik
foodgeekz
foodgeekz,
Stort tack! 😍 Den är faktiskt köpt på en marknad på Mallorca. Kram
nouw.com/foodgeekz