MONDAY MOOD & TOFU STEW RECIPE

Måndag igen hjärtan!

För oss är det jätteviktigt att starta veckan på rätt sätt. Livet är för kort för molniga dagar, dåligt kaffe, dåligt humör och allt som hör därtill. Därför rycker vi upp humöret, bestämmer oss aktivt på morgonen hur dagen ska styras av humöret. Idag blev det en glad måndag, mycket sol, gott kaffe & god mat. Fortsättning följer här:

Meatfree eller meatless monday för vår del & idag ska vi dela med oss av ett helt veganskt recept. Ett superenkelt recept som för det mesta sköter sig självt på spisen. Ett något hetare och mer kryddigare recept då det är en smakupplevelse genom det asiatiska köket. Basen är nämligen på kokosmjölk & röd curry med färsk basilika och koriander.

Recept för 4 pers:

1 paket marinerad tofu från Kung Markatta

1 gul paprika

1 röd paprika

1 gul lök

3 dl edamame bönor

Kokosolja

Salt

Peppar

Såsen:

1-2 burkar kokosmjölk från Kung Markatta, den godaste vi vet!

1 msk röd curry paste

2 buntar färsk basilika

1 msk vitlökspaste från Santa Maria (motsvarar ungefär 2-3 vitlöksklyftor)

2 buntar koriander

Servering:

Svart råris

Gör såhär:

Börja med att mixa såsen i en mixer/matberedare: kokosmjölk, curry -& vitlökspasten & samtliga örter. Låt stå vid sidan om medans du fräser upp lök & paprika på relativt hög värme. Skär upp tofun i fyrkantiga kuber, storleken bestämmer du själv! Tillsätt kokosmjölk-blandningen i grönsakerna, låt puttra på låg värme. Koka upp vattnet till riset då svart råris ska stå mellan 20-30 min o sjuda på låg värme under lock (mer instruktioner hittar ni på paketet). Avsluta med edamamebönorna i grytan och krydda upp med nymalen svartpeppar och flingsalt.

Servera med ditt favoritrecpet på guacamolé, svarvad kålrot, svart råris & en klyfta lime för fräschör!

Ha en trevlig kväll & start på veckan! Glöm inte att följa vår Instagram HÄR!

-

Hi lovies! Monday again and it's time to kick start this week with good food & great mood, as we say of course!

It's time to share a fully vegan recipe for you guys, actually one of my favorite dishes right now: Marinated tofu in coconut milk with red curry and lots of freshly chopped herbs.

Recipe for 4:

1 package marinated tofu from Kung Markatta, our favorite brand

1 yellow bell pepper

1 red bell pepper

1 yellow onion

3 dl edamame beans

Coconut oil

Salt

Black pepper

Sauce:

1-2 cans of coconutmilk from Kung Markatta, again...our favorite brand ;)

1 tbsp red curry paste

2 hands of fresh basil

1 tbsp garlic paste from Santa Maria (to recommend)

2 hands of fresh cilantro/coriander

Serve with:

Black rice

How to:

Start with mix the sauce in a food processor: coconut milk, curry -& garlic paste and all of the fresh herbs. Let it chill a side while you fry the onion & bell pepper on a relative high temperature. Chop the tofu in cubes, your choice of size! Add the coconutmilk-mix in the veggies, let it bubble on low heat. Boil up the rice water due the black rice take a little longer time than ordinary rice, for about 20-30 minutes. Let it boil under the lock of pan. (For further instructions, look at the package). End with edamame beans so they look green and fresh when eating the stew, season with freshly grounded pepper & seasalt.

Serve with your favorite recipe of guacamole, zoodles or turnips, black rice & lime to get that freshness on the top!

Have a nice start of the week & don't forget to follow us HERE!


Gillar

Kommentarer