MONDAY BOOSTING BREAKFAST

(bild från oss, bild från pinterest)

You can translate this with the Google translate function to the left!

Godmorgon! Ny vecka, nya m��jligheter som man så fint säger. Med eller utan semester är det viktigt för oss att boosta kroppen med bra mat och näring. Även om vi ofta inte äter frukost, låter systemet hålla sig näringsrikt på vatten en bit in på dagen, så tycker man ju såklart det är härligt att boosta till det riktigt ordentligt ibland. Som med denna frukosten idag. En gröt gjord på bovete och kokosmjölk. Toppat med lättstekta persikor i kokosolja, rostat kokoschips, granola. Till det dricker vi en kopp svart kaffe med kollagen & en gurkmejashot med äppelcidervinäger. Vill ni prova allt hemma eller bara något av det så kommer recept nedan:


Anti-inflammatorisk gröt med semistekta persikor:

1 dl bovete

2 dl vatten

En nypa salt

2 msk kardemumma

1 msk kanel

2 persikor

1 msk kokosolja

Gör såhär: Börja med att skär upp persikorna och stek dem lätt i kokosolja. Koka upp gröten med bovete, vatten, tillsätt kryddorna. Toppa med persikor, en skvätt kokosmjölk, kanske något mer bär i din smak. Jag gillar hallon och jordgubbar, gott och fräscht nu när de finns färska att köpa.

-

Guldshot:

1/2 dl vatten

2 msk gurkmeja

2 msk äppelcidervinäger

2 tsk malen svartpeppar

1 msk riven ingefära

En nypa cayennepeppar

Skvätt citron

Gör såhär: Börja med att koka upp vattnet, blanda sedan med resterande ingredienser. Låt stå lite kallt några minuter innan du shotar. Den är så frisk, så god och perfekt för dig som vill boosta din frukost ännu ett steg.

-

#foodgeekzfood #nouwfoodblogger #nouwfood #boost #gurkmeja #mondaymorning

Gillar

Kommentarer