MEATLESS MONDAYS

Hej på er! Hoppas ni har en härlig start på veckan och att ni haft en bra helg. Jag & Emmy har ju haft ett av vårt bästa event någonsin i Stockholm, i lördags, ni kommer få ta del av det mer sen under veckan. Idag vill vi tipsa er om världens bästa grej, kylskåpsrens. När man varit iväg under helgen och inte hunnit handla och måndagen känns sådär trögstartad är kylskåpsrens det bästa vi vet och för att lyxa till det lite extra tycker vi man kan komponera ihop sina råvaror till en lyxig Buddha Bowl. Men hur gör man det då, tänker ni? Hur ska man tänka när man skapar sin egna bowl och behöver man inte massa ingredienser till det? Jo, men mycket av det man har i en bowl har man säkert i skafferiet, kvarliggande grönsaker som behövs användas osv.


Basen i en bowl:

Tänk här, kolhydrater i skafferiet. Har du quinoa? Kanske pasta? Ris? Någon typ av grain.
Något som du vet att du nästintill alltid har hemma. Vi brukar använda oss av quinoa eller ris i en bowl.

Grönsaker & krispet:
Här kan det vara grönsaker som är frysta, är påväg att bli dåliga eller kanske fräscha nya. Du tar vad du har hemma. Bladspenat, gurka, tomater, lök, kål, morötter, blomkål, broccoli, frysta ärtor, blandsallad, svamp, paprika, aubergine, zucchini eller varför inte rotfrukter?

Glöm ej proteinet:

Här bestämmer du. Vill du äta kött, kyckling eller fisk gör du det.
Annars kan du använda dig utav bönor, linser eller varför inte några ägg?

Dress it up:
Här räcker det med olivolja men även om du har någon favoritsås kvarliggande går det ju också bra. Eller varför inte pressa över lite citron, vinäger och ringla över lite tahini? Låt fantasin flöda men glöm ej att pimpa din bowl med lite god sås, det gör de så mycket godare.

Pimp it:

Nu när du har byggt din bowl är det dags för att pimpa den lite med frö. nötter, riven ost(?!) eller varför inte lite frysta eller färska örter om du har det?

-

Nu har du en riktig lyxig måltid men med ingredienser du säkert och garanterat har hemma som tar plats i skafferiet eller kylen som du trodde du aldrig skulle kunna använda dig utav. Men jodå, en riktigt god Buddha Bowl kan du bygga på ditt sätt och det är så enkelt. Perfekt start på veckan enligt oss!

Gillar

Kommentarer