MEAL-PREPPED FRIDGE = HAPPINESS

Hej alla härliga! Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en skön måndag. Måndagar brukar ofta innebära meal-prepp för mig. Det är alltid lika skönt att ha kylen fylld med lunch/middagar för 2-3 dagar framöver. Innehållet i mina matlådor brukar variera. Idag blev det en bön/nötfärsgryta fylld med grönsaker, quinoa och broccoli. Här kommer receptet på grytan:

1 paket svarta bönor
1000 g nötfärs från lokalproducerat
5 st morötter
Färsk grönkål
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 färska broccolihuvud
En näve pumpakärnor
Färska örter
Svart peppar
Flingsalt
Chiliflakes
1 paket krossade tomater

Gör såhär:
Skär upp alla grönsakerna. Stek dem i olivolja. Fräs sedan bönorna tillsammans med tomatpuré. Rör ihop allting tillsammans i en större gryta. Stek sedan upp nötfärsen. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt grytan puttra i 15 minuter så att alla smaker sätter sig ordentligt. Broccolin kan gå klart i ugnen medans du tillagar grytan.
Servera gärna med quinoa eller valfri kolhydratkälla!

-

Hi lovely! Hope everything is good with you and had a nice Monday. Mondays usually means meal-prep for me. It's always nice to have lunchboxes in the fridge, prepared with lunch/dinners for 2-3 days to come. Today it became a black bean/beef stew filled with vegetables, quinoa and broccoli. Here is the recipe for the pot:

1 package of black beans
1000 g of grass fed meat from locally produced
5 carrots
Fresh kale
1 yellow onion
2 tablespoons tomato paste
2 fresh broccoli
A fist pumpkin seeds
Fresh herbs
Black pepper
Salt
Chiliflakes
1 packet of crushed tomatoes

Do this:
Cut all the vegetables. Fry them in olive oil. Then fry the beans together with tomato paste. Stir everything together in a larger pot. Then fry the meat. Add crushed tomatoes and spices. Let the pot soak for 15 minutes. Let the broccoli cook in the oven while cooking the pot. Serve with quinoa or any carbohydrate source!

Gillar

Kommentarer