Mätt efter helgen

Vilken matinspirerad helg, på alla sätt! Alltifrån lyxig fransk brasseriemat till enkel hälsosam vegansk. Precis i vår smak. När det får mixas och känns balanserat. Det är precis vad vi önskar förmedla till er, våra älskade följare. Självklart står det hälsosamma i fokus men definitionen av hälsosamt är att välja sina tillfällen och kunna unna sig gott för kroppen. Speciellt med hjälp av gedigna råvaror som lägger sig gott för knopp & kropp.

I och med att jag, Emmy, flyttat till en annan del av stan som även är närmre innerstan så blir promenaderna enklare att ta sig igenom. Otroligt fina grönområden, nära till hamn och havs. På så sätt blir det också skönt att kunna kombinera ett nice lunchställe när man betat av 7 km in till stan. Hur gött låter inte det?

Trots att molnen lös med sin frånvaro så friskade vi till synen av färgglad mat från Paradiset. Deras lunchmeny består av fräscha och vällagade sallader. Såser som tillexempel mixad fetaostdipp med basilika, men för dig som gillar starkt går det även att få deras krämiga chipotlemajonäs.

. . .Mathelgen slutade inte där, följt på kvällen mötte jag upp halva familjen som skulle samlas för en god middag på Teatergrillen. Det är sällan jag äter kött men när jag äter kött så beställer jag på restaurang då det oftast är svenskt och närproducerat, iallafall på lyxigare krogar. Sagt och gjort:: En boeuf de entrecôte blev det med krispiga salladsblad dressade i dijon. Yum!

Vidare på söndagen blev vi inbjudna till Royal Park Hotel strax utanför Hagaparken. De serverar en Plant Powered brunch på söndagar där du hittar alltifrån banan & kokospannkakor till sötpotatispommes, friterade dumplings och perfekt krispig falafel. Mer om detta i ett inlägg längre fram! 

Hur har ni spenderat er helg? Har ni ätit nån god mat?


Gillar

Kommentarer