MAKE FALAFEL NOT WAR

Falafel burger on rye bread with fresh local sides

Go' kväll måndag! Äntligen dags för meatfree monday! Har ni sett våra tidigare meatfree monday recept? Isåfall hittar ni en hel del på bloggen, men även på vår Instagram. Glöm inte att följa oss DÄR!

Falafelburgare är det nya svarta, nej men skämt å sido, fantastiskt gott att äta tillsammans med fräscha grönsaker och en kryddig hummus till. (Inte reklam) men Sevan gör magiskt god hummus som vi tycker ni ska prova, testa den med soltorkad tomat. Mumma! Om inget annat går det ju minst lika bra med en naturell hummus.

Över till biffarna, här kommer det busenkla receptet för ca 15 biffar i 90 grams storlek:

Blötlagda kikärtor, 380g x 3 paket ekologiska från Zeta

Olivolja

2 dl kikärtsmjöl

2 msk fiberhusk

3 vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Gurkmeja

Spiskummin

Bladpersilja

Färsk koriander

Citronsaft + zest

Gör såhär:

Mixa kikärtorna med 1/2 dl kikärtsspad, några matskedar olivolja, salt, peppar, gurkmeja, spiskummin, citronsaft från 1 citron + zest i en matberedare tills det blir hummus-konsistens. Tillsätt sedan mjölet, fiberhusken och rör om med en slickepott tills det blir en härlig biffsmet som du enkelt kan forma biffar av sedan. Avsluta med att choppa ner mycket bladpersilja, koriander, pressad vitlök. Smaka av med salt & peppar. Forma sedan till biffar och stek på hög värme i kallpressad rapsolja, detta så det får en krispig yta. Vidare kan du sänka värmen så de blir genomstekta. Servera på rågbröd, hummus & bifftomater!

-

Recipe:

Chickpea, 380 g x 3 packages organic from Zeta

Oliveoil

2 dl chickpea flour

2 msk physillum husk

3 garlic cloves

Salt

Pepper

Turmeric powder

Cumin powder

Parsley

Fresh cilantro

Lemonjuice + zest from 1 lemon

Gör såhär:

Mix the chickpeas with 1/2 dl aquafaba, a few tablespoons oliveoil, salt, pepper, turmeric powder, cumin powder, lemon juice + zest from 1 lemon in a food processor, until it turns out to be a smooth hummus-texture. Add the flour, physillum husk and mix around until you get the perfect burger texture. End with chopping lots of parsley, cilantro, pressed garlic. Add salt & pepper. Shape your burgers the size you want to on high heat in cold pressed rapeseed oil until you get the crispy top. Further you can turn down the heat so it gets well done.

Serve those babies on rye bread, with hummus & beef tomatoes! Yum in my tum...

Gillar

Kommentarer

JeyJey
JeyJey,
Gu så gott de där ser ut 😃
nouw.com/jeyjey
foodgeekz
foodgeekz,
Tack fina! Av någon anledning kom denna kommentaren i spam, därav sent svar <3
nouw.com/foodgeekz