LEMON CURD PAVLOVA

You can translate this with the Google Translate function to the left!

Hej på er! Hoppas att ni har en härlig torsdag. Har ni semester? Jobbar ni? Vi kombinerar just nu mycket roligt jobb med ledighet. Nu under sommaren har det hänt mycket för Foodgeekz som ni kommer få ta del av framåt hösten, vilket är så spännande och så kul, verkligen! Häromveckan gjorde vi ett riktigt gott Pavlova-recept som vi inte har delat med er än, men givetvis ska ni få ta del av det. Vi har gjort det utan raffinerat socker och det blev fantastiskt gott, det uppskattades av hela familjen!

Recept för 8 bitar:

4 äggvitor (spara 2 äggulor till lemoncurd)
3 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk ättika
Lite salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till en hård smet. Tillsätt socker lite i taget under vispningen. Vispa tills marängsmeten är hård. Vispa sedan ner ättika och vaniljpulver. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Häll över marängen på plåten. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 125 grader. Gräddas i ugnen ca 1 timme. Håll koll på marängen. Låt formen stå kvar i ugnen tills den svalnat.

Medans marängen är i ugnen så kan du påbörja lemoncurd om du inte har köpt en färdig men här kommer ett recept på den:

4 st citroner, gärna ekologiska
2 äggulor
1 ägg
2 dl honung (eller valfri sötning)
100 g smör
Vatten

Gör såhär:
Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ut citronsaften. Vispa äggulor, ägg och sötning några minuter. Ställ sedan skålen över ett vattenbad. Tillsätt citronsaft och skal. Rör om tills krämen har tjocknat. Skär smöret i bitar och häll i omgångar medans du rör om. Låt sedan lemoncurd svalna innan du häller över den på marängen.

Lägg över marängen på ett fat. Vispa grädde, skölj av bär och toppa marängen med
lemoncurd, vispgrädde & färska sommar bär.

Gillar

Kommentarer