Kycklinglårfilé i röd curry

Den mustiga röda curryn med ekologisk kycklinglårfilé, klar på 30 min!

Comfort food i sitt esse säger man väl? 30 minuter i köket och grytan är färdig att serveras med en skål fylld av nykokt gott basmatiris, eller varför inte råris för den som vill undvika riset? Den här smarriga grytan sköter i princip sig själv och det enda du behöver tänka på är följande ingredienser för 4 personer. Alternativt 2 personer med varsin matlåda dagen efter.

Recept:

500-600 g kycklinglårfilé (skivad i bitar eller hel)

Olivolja

Salt

Svartpeppar

1-2 burkar kokosmjölk, gärna från Kung Markatta

1 msk röd curry paste, finns en god att köpa från Garantskafferiet eller Santa Maria

2 röda paprikor

2 små färska broccolihuvuden

1 salladslök (valfritt)

1 burk bambuskott

1 vitlöksklyfta

1 citron, skal + saft

1 lime, skal + saft

Gör såhär: Fräs upp kycklingen i rikligt med olivolja, salt, peppar och gärna lite ordinarie currypulver i en grytform. Häll sedan av kycklingen och tillsätt grönsakerna i vätskan tills de blir krispigt tillagade för att sen ta emot kycklingen igen. Addera kokosmjölken, pressad vitlök, citron, lime och röd currypaste. Smaka upp med svartpeppar. Voila! Enkelt, gott och passar för hela familjen.


Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Detta ser supergott ut!
nouw.com/misssophie
foodgeekz
foodgeekz,
Tack så hemkst mycket, ett hett tips!!
nouw.com/foodgeekz
mandasdiary
mandasdiary,
Åh detta ska jag heeelt klart testa, låter galet gott ut <3
nouw.com/mandasdiary
foodgeekz
foodgeekz,
Ja gör det <3 <3
nouw.com/foodgeekz