Krämig sötpotatissallad

Tänk er en dijondressad fransk potatissallad, fast med fräscha & syrliga smaker...

Igår testade vi ett nytt recept, sötpotatissallad med bönor och rödlök i krämig feta, dill o- spenatdressing. Perfekt till ugnsbakad lax och passar utmärkt till veckans matlådor. Någon mer som blir sugen? Testa denna i veckan!

För 4 pers:

2 stora sötpotatisar

1 burk créme fraiche

Olivolja

Vatten

1 rödlök

1 burk ekologiska blandade bönor

2 nävar spenat

1 paket fetaost

1 dl färsk eller frusen dill

1 citron saft och skal

Gör såhär: Koka upp sötpotatisen i små bitar tills de blir al dente. Låt de stå och svalna. Medan de svalnar, skiva upp rödlöken smått som du rör ner i skålen med potatisen. Skölj av bönorna och addera dem i skålen. Rör om, salta, peppra och ringla olivolja. Mixa upp fetadippen med fetaost, spenat, creme fraiche, 1/2 dl vatten, citronskal + saft. Detta går utmärkt att mixa med en stavmixer. Mojsa ihop det ordentligt så det får dra till sig smak.

Mums, eller hur?


Gillar

Kommentarer