HTH X FOODGEEKZ

Detta var vårt andra event tillsammans med HTH. Ni som inte fick tillfället att komma på vår brunchtasting & spana in köken på HTH nu i lördags mellan 11-14, ni är varmt välkomna den 21 november istället. Boka in datumet redan nu och så hoppas vi på att få träffa er då istället!

Vi bjöd bland annat på en supergod ljummen höstsallad (Emmys favorit), rawbollar med morotskaka (Evelinas favorit), fröknäcke med grön ärthummus (besökarnas favorit), och blåbärspannkakor med protein från Matter's. Visste ni att om ni beställer därifrån och uppger FOODGEEKZ25 så får ni 25 % på hela sortimentet, hur bra? Vårt collagen kommer bland annat därifrån. Matters hemsida hittar ni HÄR.

Åter till recepten, det var ett gäng av er som undrade på vår Instagram igår ifall vi kunde lägga upp recepten på vad som serverades och självklart kan vi det...

Ljummen höstsallad med pumpa, sötpotatis & granatäpple med parmesan (för 2 pers):

2-3 nävar grönkål färsk

1 sötpotatis

1 liten butternutpumpa

2 dl granatäpple

2 dl quinoa

Hyvlad parmesan

Riven citron & 2-3 msk pressad citronsaft

Salt, peppar

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 220°c. Skala sötpotatis och pumpa, dela i små bitar, ringla olivolja, salta, peppra. Låt rostas i ugnen på 20 min. Fortsätt med att ansa och skölja av grönkål, koka upp quinoa enligt förpackning (tips att smaksätta kokningen med en bit grönsaksbuljong). Låt svalna en gnutta och blanda sedan ihop med grönkålen, pressa citron, ringla lite olivolja. Ta ut rotfrukterna från ugnen och låt svalna en stund. Blanda sedan ner detta i en skål med resten, tillsätt granatäpple och toppa salladen med antingen hyvlad parmesan enligt vårt recept, men kan man inte äta detta eller vill prova en annan ost så rekommenderar vi fetaost.

Fröknäcke med grön ärthummus är en kär favorit hos oss, och recept på våra fröknäcken hittar ni HÄR. Grön ärthummus är en så busenkel sidorätt att antingen servera med en bit bröd, till grönsaksstavar eller till fröknäcke som dessa. Tacksamt, enkelt, gott och väldigt uppskattat på ett buffébord.

Grön ärthummus:

300g förkokta kikärtor

300g tinade gröna ärtor

1 msk spiskummin

2 msk vit rinnig tahini

2 klyftor riven vitlök

Riven zest + saft från 1 citron

Salt

Svartpeppar

Gör såhär: Mixa kikärtor med ärtor, tillsätt spiskummin, salt, peppar, smaks��tt med tahini och rör om, riv ner vitlök och avsluta med citron. Mixa i en matberedare till en slät hummus.

Häromdagen bakade vi av kanske årets smarrigaste äppelpaj med lakrits från lakritsfabriken. Den serverades i lördags även denna och recept hittar ni HÄR! Påtal om desserter så gjorde vi bananpannkakor med blåbär, och här på Foodgeekz hittar ni fullt med smarriga pannkaksrecept. Stort tack igen till er som kom förbi oss i lördags, det betyder allt att få laga mat & servera den till er!

-

#foodgeekz #foodgeekzfood #event #food #yum #yummy

Gillar

Kommentarer