HOW TO POACHED AN EGG

Hej fina ni!

Jag har börjat undra om jag har någon slags skada över hur mycket jag älskar en riktigt god avokado. Då har man inte ens varit i Mexico, avokadens hemland och där smakar det säkert tio gånger godare än vad de gör här från Ica Maxi.

Hur som helst så vet ni ju hur mycket vi gillar en krispig toast med avokadoröra på. Jag vet inte hur många poster vi lagt upp om det, men det är lika gott varje gång och vi försöker twista till det med någon god topping också. Som den här gången då vi blandade avokadoröran med lite färsk koriander, havssalt, citron och chiliflakes.

Men till det godaste, pocherat ägg. Hur pocherar man ägg tänker ni nu? Jo, genom att knäcka ägget i en kaffekopp, sätt en kastrull på spisplattan med vatten i, salt och 1 msk vitvinsvinäger eller ättika. Tills det precis börjat koka så stänger du av plattan, drar kastrullen åt sidan, gör en virvel med en sked och häller ner ägget från koppen. Låt ägget binda ihop sig för ungefär 3-4 min, tills du tar upp det med en bred rundad slev.

Såhär blev resultatet & mer om det hittar ni på vårt Instaflöde, HÄR

-

Hi lovies!

Hope you all have had a great weekend! It's sunday again and what's better than this toasted avocado topped with a poached egg? If you're about to loose the motivation for the upcoming week, I promise you a hell of a good toast will help you save the mood to something better.

So, we have received a lot of questions of how you make a poached egg. So here you have a few instructions that might be good to know before the egg is failing:

Crack your egg into a bowl or onto a coffee cup, bring a pan of water and let it simmer until it starts to boil. Turn off the heat and the pan and then do a swirl in the water with a spoon. Tip the egg into the pan and cook for 2-3 minutes. Lift the egg out with a slotted spoon and drain it on kitchen paper.

You'll find the whole post on our Instagram, HERE


Gillar

Kommentarer

tildaolofssons
tildaolofssons,
Ser supergott ut! 😊
nouw.com/tildaolofssons