HOW TO MAKE DIY LAVENDER OIL & SMUDGE STICKS

You can translate this with the Google Translate function to the left!

Hej på er! Hoppas allt är bra och att ni har en härlig helg. Igår började vår lördag med ett yogapass som jag höll i, Evelina. Emmy och några vänner till oss deltog och det var supermysigt att börja helgen på det viset. Varje lördag 10.10 håller jag yogapass på FNF Athletic Center i Helsingborg, så om någon har vägarna förbi eller bor i Helsingborg. Hojta till så är ni mer än välkomna!

Efter yogan så hade vi bestämt att ha en pysseldag. Vi testade att göra hemmagjord lavendelolja och smudge sticks. Både jag och Emmy bränner salvia i hemmet för att rena och det är så skönt, mysigt och beroende framkallande haha. Så ni bestämde vi oss för att göra våra egna. Givetvis ska vi dela med er hur vi gjorde så att ni också kan testa att göra er egen lavendelolja och rökelser.

Lavendelolja för 6 st mindre glasflaskor som ni ser på bilden:
En ordentlig knippe lavendel
2 flaskor neutral olja (solrosolja) eller någon annan växtbaserad olja men som inte doftar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 100 grader. Ställ in flaskorna i ugnen 10 minuter för att desinfektera flaskorna. När flaskorna har svalnat så lägger du lavendelblommor, så mycket som du själv vill men rekommenderar att lägga i en hel del.
Ta fram en tratt och sila sedan ner neutral olja i flaskan tills den täcker blommorna. Låt flaskorna stå i solljus/dagsljus i en vecka. Sen är det dags att filtrera oljan. Förvara sedan i mindre glasflaskor.

Flaskorna går att handla i dem större matbutikerna. Vi handlade våra på Ica Maxi. Lavendel går att plocka vilt men vi har turen att familjen har i trädgården. Den neutrala oljan är från Kung Markatta och den hittar ni dem flesta matbutikerna.

Smudge sticks:
En kruka färsk salvia
En kruka färsk timjan
Två krukor rosmarin
En knippe lavendel
Stektråd eller en annan tråd som går att bli varm

Gör såhär:
Klipp av salvia, timjan, rosmarin och lavendel i likadana storlekar. Du vill inte ha dem förkorta men inte heller för långa. Bind sedan örterna tillsammans som på bilden. Låt smudge sticken sedan torka i en vecka innan du bränner den. När bunten torkar så krymper örterna. Du får binda om den igen någon dag efter första gången du gör dem. Dessa örter räckte till 5 st sticks.

Örterna kan du handla i valfri matbutik eller i en gårdsbutik. Snöret du binder med hittade vi på Ica Maxi på köksavdelningen, steksnöre. Du kan annars handla det i valfri pysselbutik eller på nätet.

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Hej! kul ide med lavendelolja, hur använder ni den sedan? I matlagning?
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur 😍det kan göra, har använt den lite till håret men även till att droppa lite på handlederna & smörja in huden!
nouw.com/foodgeekz