HÖSTENS OXGRYTA MED MASSA GRÖNT

Hösten börjar krypa sig allt närmre, det känns så iallafall. När det börjar bli lite kallare ute så älskar vi att äta och laga soppor och grytor. Så igår blev jag sugen på en oxgryta fylld med massa grönt. Många har frågat om receptet efter att publicerat en teaser på vår story på Instagram. Såklart ska ni få ta del av detta höst-receptet:

Receptet räcker för 5 stora portioner (perfekt till matlådan).

Ett paket ekologisk nötkött, i detta fallet lövbiff (innanlår)
En näve färska champinjoner
1 st paprika
En bit purjolök
1 st gul lök
3 st färska tomater
2 st morötter
3 msk tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk japansk soja
Olivolja
Några droppar tabasco
Salt och peppar

Gör såhär:
Skär upp och stek grönsakerna i olivolja. Tillsätt tomatpuré och låt grönsakerna stekas på ordentligt med tomaten. Häll sedan över det i en större kastrull. Stek upp köttet lite lätt. Lägg sedan över köttet i kastrullen. Tillsätt kryddor och grädde. Låt grytan puttra på mellan värme i 15-20 minuter så kryddorna får sätta sig ordentligt. Servera tillsammans med quinoa, haricoverts och vaxbönor. Mumsfilibabba!

Gillar

Kommentarer