Höstens guld

Som några säkert av er har sett på vår Instagram så lagade vi en riktig höstmiddag igår. En gryta som fick puttra några timmar och en magisk äpplekaka till efterrätt. Recept på höstgrytan kommer upp i dagarna men här kommer söndagens godis, äppelkakan. Så enkel och lätt att tillaga. Den blev helt gudomlig!

Här kommer receptet:

6-8 äpplen, gärna av en syrlig sort
2 msk kanel
2 tsk kardemumma
3-4 msk honung
200 g smör
200 g råsocker
200 g mandelmjöl
2 ägg
Mandelmjöl till formen
Smör till formen
50 g sötmandel

Gör såhär:
Skala äpplena och skär bort kärnhuset. Dela i klyftor och vänd runt med kanel, kardemumma och honung. Stek upp till honungen har smällt in ordentligt. Vispa sockret, smör, och tillsätt mandelmjöl samt ett ägg i taget. Häll sedan upp i smord form. Stoppa äpplena fint och baka på 175 grader i ca 30 min.
Servera med vispad grädde med vaniljpulver i. Blir supergott!

Gillar

Kommentarer