HONEY BOOST BOMB...

Okej vi vet att ni inte har tid med att vara sjuk, speciellt inte nu när våren väntar bakom hörnet och kroppen snabbt reagerar på skillnaden mellan värme och kyla. Vi kanske inte ska kalla det för varmt, men det är en skön luft och frisk likaså. Problemet är bara att man ljuger lite för sig själv och slänger på sig skinnjackan eller sin höstkappa, eller är det solen som lurar på en tunnare kläder i onödan?

Vad passar inte bättre än att testa göra en shot som innehåller allt du behöver ha i dig för att boosta både immunförsvaret, komma igång på morgonen & hålla dig frisk tills det blir vinter igen? Jo, då tycker vi du ska fortsätta läsa inlägget för här kommer receptet på kanske världens godaste boostbomb med honung, mynta & ingefära.

Recept för 1 liter:

1 liter vatten

1 stor ingefära (endast riven, inte skalad)

1 dl honung från Gårdshonung

2 citroner

1 stor apelsin

1 näve färsk mynta

Gör såhär: Skölj ingefäran ordentligt men skala inte den, riv den på den grova sidan av rivjärnet. Dela apelsinen på mitten, likaså med citronen. Pressa ner citron, apelsin & tillsätt ingefäran i en kastrull med 1 liter vatten. Lägg ner myntabladen men även kvistarna för där sitter otroligt mycket näring och smak. Rör om. Låt koka i 2-3 timmar under lock på svag värme, helst upp till endast 60 grader så ingefäran behåller sina näringsämnen.

One shot a day keeps the doctor away...& ta hand om dig själv!

Gillar

Kommentarer