HOME MADE CHIA JAM WITH BLUEBERRY & CINNAMON

(You can translate this recipe to the google translation function to the left)

Vi älskar toppings. Det är ingen nyhet. Däremot kan det kännas meckigt att göra hundra saker i köket och ha fem miljoner ingredienser för att få det att fungera. Därför tänkte jag tipsa om världens i särklass enklaste chiasylt som dessutom är ett hälsosamt alternativ för dig som kanske vill skippa gelatin och raffinerat socker. Frusna bär är också ett gott alternativ istället för att koka upp en sylt på färska bär som känns en aning onödigt kanske. Hur som helst, den här är fantastiskt god och doftar värme, trygghet och känns bara så bra att äta på tillexempel morgongröten eller sconesen.


Recept för 1 syltburk:

4-5 dl frysta blåbär (det går bra att välja andra bär också såklart)

2 msk ceylonkanel (tips! För dig som vill veta skillnaden: ceylon är en kanel med mer dämpad smak, i Sverige används nästan bara den "vanliga" kanelen, som såklart går lika bra, men jag gillar den ayurvediska smaken av ceylonkanel som är väldigt värmande).

2 msk agave sirap

1 dl chiafrön

Gör såhär: Börja med att häll upp de frysta bären i en kastrull, med lika mycket mängd vatten. Addera kanelen och låt koka upp på låg värme. Fortsätt med agave sirap och till sist chiafrön som du rör om tills du känner att det tjocknar. Chiafröna är gelatinets ersättning då det sväller naturligt.

Hoppas det ska smaka!

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Såå gott 😍

nouw.com/emelivet
foodgeekz
foodgeekz,
Tack! Alltså så gott och enkelt att göra egen sylt 🥰
nouw.com/foodgeekz