Heta färsbullar med koriander och ingefära!

Här kommer ett recept som vi tillagade förra veckan. Heta färsbullar med koriander och ingefära med en pak choi/blad spenatsallad. Jag brukar inte gilla fläskfärs men vi fick ju en låda närproducerat kött från lokalproducerat som var magiskt gott. Så då passade jag på att göra färsbiffar på det. Här kommer receptet:

Biffar:
700 g fläskfärs
En skvätt mandelmjölk
1 msk fiberhusk
2 ägg
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
1 kruka koriander
Salt och peppar

Gör såhär:
Rör ihop alla ingredienser ordentligt. Rulla "smeten" till mindre biffar. Fick ungefär 10 mindre biffar av detta receptet. Stek biffarna på hög värme så dem får ytlig färg men låt dem gå klart i ugnen 10 minuter på 150 grader så blir dem riktigt saftiga.

Pak choi sallad:
1 påse Pak Choi
En halv påse bladspenat
3 msk sweet chilisås från Kung Markatta
1 msk japansk soja
2 msk olivolja

Servera gärna quinoa eller ris till!

Tack för att ni läste inlägget - glöm inte följa oss på Instagram. www.instagram.com/foodgeekzsisters

Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Ser otroligt gott ut! 😊
nouw.com/misssophie
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla 😃
nouw.com/foodgeekz
bysanna
bysanna,
Mmm, ser supergott ut!
nouw.com/bysanna
foodgeekz
foodgeekz,