Gör din egen ramen hemma!

Det kan tyckas vara svårt med så många steg när man hör mustig buljongssoppa med oändligt många ingredienser i. Tro mig, det är ett such a flavor party i munnen när du tar första skeden. Mitt favoritställe i Stockholm när det kommer till Ramen är Totemo Ramen som finns på St.Eriksgatan. Oftast får man stå 100 m i kö och få isbitar till händer innan man kommer in. Helt enkelt ett populärt ställe där allt görs från grunden.

Vi har testat göra en egen ramen men en såkallad snabb-ramen, alltså inte kokat egen buljong från grunden utan istället satt vår twist på det hela. Smaksatt med riven ingefära och gurkmeja för extra fräschör.

Vill du testa denna? Då tycker vi du ska fortsätta läsa receptet nedan & även besöka vår Instagram för hela posten!

Recept - buljong:

Vatten (anpassad utifrån kastrullens mängd och hur mycket själv du vill koka)

3 msk riven färsk ingefära (undvik helst picklad och spara den till toppingen)

1-2 bitar av valfri smak på buljongtärning, rekommenderar grönsak eller kött

3 vitlöksklyftor

2 msk gurkmeja, antingen färsk riven eller torkad gurkmeja

1 msk fiskolja

3 msk japansk soya

1 nypa chili flakes

Recept - topping:

1 ägg

200 g/1 paket av valfri svamp, rekommenderat champinjon eller shiitake

250 g edamamebönor

Picklad ingefära

Groddar

Salladslök

Massvis med färsk koriander.

Gör såhär:

Koka upp vattnet på hög temperatur tillsammans med buljongtärningen. Sänk värmen och riv ner ingefära, vitlök, gurkmeja. Rör om. Smaka upp med fiskolja, japansk soya och avsluta med chili flakes. Låt stå så länge du orkar, desto längre desto bättre. Snabb-ramen kan gå på ungefär 15 minuter. Tillsätt nudlarna. Rör om. Toppa med valfria grönsaker, tips: Kika på toppingen ovan, det är heta favoriter vi har!

Gör som oss, tagga #Foodgeekzfood när du återskapar våra recept, vi ser gladeligen emot att se resultatet på DIN tolkning.

Ha en fortsatt underbar torsdagskväll!


Gillar

Kommentarer