GET READY FOR A NEW WEEK WITH...

Go' kväll älsklingar! Hoppas ni har en fin söndagskväll. Sitter du och tryter efter något sött i soffan en kväll som denna? Det gör vi! Eller, det har vi basically gjort hela dagen, haha. Så därför ställde jag mig och bakade idag, tog fram alla fröer och ingredienser jag hade hemma. Då får man oftast fram en gemensam nämnare: bak. Alla nötter och annat gott som annars bara ligger o väntar på att få bli tillagade. Så, därför gjorde vi något som inte ens behöver tillagas utan snarare mixas + frysas + skäras upp, sen är det DONE! Nämligen våra goda höstiga bars som är ett perfekt tilltugg under eftermiddagen när jobbdagen börjar dra energin ifrån dig, eller kanske som ett mellis innan din träning. Hela receptet kommer här:

(För 4 bars)

10 dadlar (antingen urkärnade eller så kärnar du ur dem själv)

2,5 dl bovetegryn

2,5 dl havregryn

2 dl sötmandel

3 msk agavesirap

En nypa havssalt

1/2 dl kokosolja

Kanel

Kardemumma

Ingefärapulver

Gojibär för topping

Kokosflingor för topping

70 % mörk choklad för smältning

Gör såhär:

Börja med att mixa grynen, nötterna, dadlarna, kokosoljan, lite i taget i en matberedare. Desto större matberedare du har, desto mer smet kan du börja att mixa. Tillsätt kryddorna för att sen smeta ner detta i en plåt. Smält chokladen, och ringla över plåten och sätt in i frysen för ungefär 2 timmar. Ta fram och låt tina upp i ungefär 10 minuter bara så att du kan skära upp i din önskade storlek med en kniv. MUMS!

-

Our yummy raw bars! This is a perfect way for you to get ready for a new week. Especially when these are filled with lots of antioxidants, vitamins and good nutritions. Are you excited for the fully recipe, then here you go, happy baking!

Recipe (4 bars):

10 dates

2,5 dl buckwheat grains

2,5 dl rolled oats

2 dl almonds

3 tbsp agave syrup

A pinch of sea salt

1/2 dl coconut oil

Cinnamon powder

Cardamom powder

Ginger powder

Goji berries for topping

Coconut flakes for topping

70 % Dark chocolate for topping

How to:

Start to mix the dates with coconut oil, seasoning, syrup, rolled oats, buckwheat grains, almonds in a food processor. Pour it out on a metal sheet, then add the topping (goji and coconut in a optional pattern, like striped). Melt the chocolate and pour it on the cake, put it in the freezer for 2 hours. Then it's time to cut up in optional sizes, we like the typical snack bar-sizes.

Gillar

Kommentarer

FSHD Daniel,
Låter gott! 😊
www.fshddaniel.blogg.se
foodgeekz
foodgeekz,
Tack <3 Så gott!
nouw.com/foodgeekz
ceciliaahlqvist
ceciliaahlqvist,
Ser gott ut 😊
nouw.com/ceciliaahlqvist
foodgeekz
foodgeekz,
Tack <3 Riktigt mumsigt!
nouw.com/foodgeekz