Frukostmys en tisdag

Det där med att gå tillbaka till rutin börjar sakta men säkert sätta sig. Att förbereda frukost dagen innan är ett superbra tips för er som känner er stressade på morgon. Det bästa men samtidigt det värsta man vet är ju att snooza och dra sig i sängen. Så otroligt onödigt, för när man väl vaknat så är man ju vaken?

Vi vill gärna tipsa om en god hemgjord yoghurt som är 100 % vegansk och smaksatt med en mangopuré som du gör på frusen mango, kokosolja, vaniljpulver samt vatten för att göra den lösare. Själva yoghurten hittar du recept på nedan.

Du behöver:

1 burk kokosmjölk, helst från Kung Markatta eller från Coops egna ekologiska

1 lime (skal + saft)

Gör såhär: Rör ner den tjocka konsistensen av kokosmjölken i en plastbunke tillsammans med pressad lime & limeskal. Låt stå i frysen (30 min-1 timme). Mixa sedan ner mangopurén som du gör på:

2 dl frusen mango

2 msk kokosolja

1 tummått ekologiskt vaniljpulver

1 dl vatten

Smaskigt tips från oss är att toppa med någon crunchy granola, skivad banan, kokosflingor & chiafrön. Vem ska testa denna ikväll inför imorgon bitti? Hur härligt att börja morgonen i mitten på veckan med en frukost som den här?

Puss!


Gillar

Kommentarer

Ebba
,
Och sedan kan man ha den i kylskåpeT? Håller den konsistensen eller måste man äta den så fort den har varit i en timme i kylen?
foodgeekz
foodgeekz,
Denna yoghurt håller sig i kylen 1-2 dagar i samma konsistens. Godast att ätas direkt såklart 😊
nouw.com/foodgeekz