FROZEN BLUEBERRY CHEESECAKE

Godmorgon! Hade ni en fin midsommar? Vi hade en väldigt mysig och lugn midsommar, precis i vår smak. Vaknade först rätt tidigt igår, gick ut och plockade fläder, tog ett morgondopp, drack kaffe och skrev i min dagbok. Det gör jag varje dag, skriva dagbok. Skriver ni? Det är mest för att jag tycker det är så skönt att släppa på tankar och känslor, skriva in dem i en bok, det behöver dock inte vara något negativt alls. Väldigt mysigt att skriva om någon man kanske tycker om, eller skriva ner sina intentioner och manifest.


Till midsommarfirandet bakade jag en raw frozen cheesecake, kokos, blåbär & kardemumma. Supergod blev den, en anings för frusen då vi nästan glömde ta ut den från frysen, men supergod oavsett! Så därför tycker vi ni ska prova baka den. Dessutom tycker vi ni ska prova den pågrundav att den var BUSENKEL att baka ihop, trots en del ingredienser. Jag valde att dubbla ingredienserna så den skulle få en härlig höjd på kakan.

-

Recept:

14 färska urkärnade dadlar

6 dl mandelmjöl

2 dl kokosolja

1 nypa vaniljpulver

2 tsk kardemumma

1 nypa salt

Fyllning:

4 dl kokosgrädde

6 blötlagd sötmandel

4 msk limesaft

1 nypa vaniljpulver

3 msk honung

4 dl frysta blåbär

Topping:

Krossade nötter

Lime-skivor

Färska ordgubbar

Färska blåbär

Gör såhär:

1. Börja med botten, ta fram en springform. Mixa allting tillsammans och nagga ut i springformen. Ställ i kylen i 1-2 timmar.

3. Fortsätt med fyllningen. Mixa allt tillsammans, och häll på botten i springformen, ställ in i frysen i minst 3 timmar. Ta fram och tina minst 30 minuter innan servering!

4. Toppa med valfri topping, men färska bär & krossade nötter blir jättegott!

-

You are able to translate the blogpost and recipe from the translation function to the left

#foodgeekzfood #foodblogger #nouwfoodblogger #bestofnouw #midsummer

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,
Åh men mums! 😍
nouw.com/saralinnea
foodgeekz
foodgeekz,
Riktigt mycket mums 😍
nouw.com/foodgeekz