FRIED RICE FRIDAY

Fried rice with chicken, cabbage, cilantro, coconut flakes & lime

Fredag igen hörni! Tiden går ju verkligen så fort, och likaså hinner man kanske inte med att kolla i kylskåpet vad man ska göra för fredagsmiddag. Kanske är du den som vill handla hem något lyxigare, eller du kanske är den som vill kylskåpsrensa? Den här rätten är en kombo mellan lyx och rens. Man tar vad man har hemma och kompletterar, enkelt som få. Fried rice är sen länge en favorit hos oss som gillar att skapa något magiskt utifrån det man har hemma i skåp & kyl. Detta recept är utan ägg.

Recept för 4:

Valfritt ris för fyra portioner

Vatten

1 delad vitkål liten

Färsk koriander

1 limefrukt

1 vitlöksklyfta

Kokoschips

1 paket 500 g minutstrimlor av kyckling, välj helst ekologisk

2 msk fisksås

1 msk sesamolja

1/2 dl japansk soya

Svartpeppar

1/2 chilifrukt, färsk finhackad

Gör såhär:

Börja med att strimla kycklingen i bitar om den redan inte är delad. Stek upp med salt och peppar. Strimla sedan ner vitkålen som du steker upp i rikligt med olivolja och pressad vitlök. Häll på en del av den japanska soyan. Medans vitkålen och kycklingen fräser på låg värme, koka upp riset enligt instruktion på paketet. När riset kokat klart, häll över vattnet i ett durkslag och tillsätt riset i kycklingblandningen. Smaka upp ditt stekta ris med sesamolja, fiskolja, finhackad chili och pressad lime. Hacka ner en bunte färsk koriander för extra örter, blir så gott tillsammans! Servera med kokoschips som du rostar på hög värme i en torr panna.

Ha en underbar fredag!

-

Recipe for 4:

Optionally choice of rice

Water

1 split cabbage

Fresh cilantro

1 lime fruit

1 garlic clove

Coconut chips

1 package of 500 g chicken, choose organic

2 tbsp fish sauce

1 tbsp sesame oil

1/2 dl japanese soysauce

Black pepper

1/2 red pepper, finely chopped

How to:

Start with the rice and boil it by the instructions from the package. Slice chicken and fry it. Shred the cabbage into pieces and fry it together with the chicken and season it with pressed garlic. While the chicken and cabbage are frying on low heat. Add the rice in the chicken and cabbage, season with fresh chopped cilantro, pressed lime, sesame oil, fish oil & soysauce. Top with roasted coconut chips and some sweet chili sauce!

Have a wonderful friday!


Gillar

Kommentarer