FRIDGE CLEANING FOOD

(You are able to translate this via the google translate function to the left)

På vår Instagram idag så körde vi en lunch-lagning på det som jag hade i kylen. Det blev en sååå god hemgjord pytt-i-panna av något slag som var så magiskt gott, och busenkelt uppenbarligen. Tänk vad kreativiteten kan överraska ibland. Om du inte har det här i din kyl så tycker jag man ska tänka lite samma iallafall, ta något gryn du har hemma, grönt/rotfrukter, potatis, valfritt protein. Men vill du handla nytt och göra den här rätten så kan du fortsätta läsa receptet, ett recept värt att prova oavsett kylskåpsrens eller inte!

För 2 personer behöver du:

4-5 potatisar

4-5 gulbetor

2-3 morötter

Kruspersilja

Salladslök

2 dl belugalinser kokta

2 tsk grönsaksbuljong

3-4 kycklinglår filéer

Rödbetshummus, recept på den hittar du HÄR!

Salladsblad, machésallad eller bladspenat

Parmesan

Gör såhär: Börja med att koka upp belugalinser i grönsaksbuljong, på 25-30 minuter låg värme. Skär sedan upp och stek upp kyckling i pannan så att den blir väl tillagad och inte rosa. Skölj av och skär upp betorna och potatisen, koka upp på hög värme i 4-5 minuter innan du steker ner det tillsammans med kyckling. Ner med belugalinserna och rör om allt tills du får en krispig härlig pytt i panna med kyckling, betor/potatis och beluga linser. Servera på en bädd av salladsblad och en klick god rödbetshummus. Blir så mumsigt!

-

#foodgeekzfood #foodgeekz #nouw #nouwfood #pyttipanna

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,

man får ju ganska ofta en både kul och ny måltid när man bara använder det man hittar i kylen, det gäller bara att vara lite extra kreativ 😊

nouw.com/anngelic
foodgeekz
foodgeekz,
Haha ja men exakt så är det verkligen! 😍
nouw.com/foodgeekz