FRESH SUMMER SALAD WITH...

Fresh summer potato salad with herbs & veggies

...POTATIS! Så fort man hör ordet potatissallad, då associerar man det direkt med den färdiga på burk insmord i vit sås och en massa "gojs" som man inte vet vad det är man äter? Känner inte ni samma? Gillar ni färdigköpt potatissallad? Säkert inget fel med det, men för oss är det viktigt att veta vad som finns i iallafall!

Därför har vi tagit fram ett smarrigt recept på en fräsch potatissallad som passar perfekt till sommarens grill, eller varför inte till en stor festlig buffé?

Potatissallad:

Färskpotatis

Rödlök

Rädisor

Salladslök

Morot

Kruspersilja

Dressing:

Olivolja

1 pressad vitlök

1 msk vit vinsvinäger

2 msk dijonsenap

Gör såhär:

Börja med att sätt ugnen på 220 grader följt av att du tar fram en kastrull, skollar (dvs koka tills vattnet börjar bubbla) potatisen och häll sedan av vattnet. Ringla olivolja, strö flingsalt, svartpeppar och lägg på 2-3 vitlöksklyftor. 

Rosta potatisen på hög värme i 15-20 minuter, låt svalna innan du blandar ner grönsakerna som du skivar/hyvlar i fint med potatisen. Rör om dressing med olivolja, pressa vitlöken du rostade med potatisen, dijonsenap och avsluta med lite honung för att framhäva sötman i potatissalladen. Avsluta gärna med några solroskärnor eller andra frön, det blir så gott & matigt! 

Servera med grillat! Mums!

Gillar

Kommentarer

KateOgembo
KateOgembo,
Ser verkligen så god ut😍
nouw.com/kateogembo
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla! <3
nouw.com/foodgeekz