FRESH FISH TACO TUESDAY

Go kväll fina ni!


Äntligen tisdag, vilket betyder Taco Tuesday. Ikväll överträffade vi smakförrådet och skapade något helt utom den här jorden, om man får uttrycka sig så om sin egen mat. Nej men på riktigt, helt magiskt gott. Så fräscha tillbehör till en enkel torskfilé som man kan göra massa gott med. Tack till er som var med på vår Taco Tuesday Live på Instagram, den gör vi varje tisdag och vi hoppas såklart på att ni vill vara med nästa tisdag. Receptet på den smarriga fisk tacosen kommer här!

4 portioner:

900g färsk torskfilé alternativt 4 frysta torskfiléer som du tinar upp

2 ägg

Panko eller valfritt ströbröd

Cayennepeppar

Salt

Peppar

Gör såhär: Börja med att vispa upp ägget snabbt med en gaffel, ta fram panko och häll på en tallrik. Krydda pankon med lite cayennepeppar för extra sting, salt, peppar. Skär upp fisken i önskvärda bitar, doppa i ägget och sedan i pankon. Panera lätt i en panna med rapsolja.

Tillbehör:

Grön ärts guacamole

4 dl gröna ärtor

1 riven färsk citron + saft

Salt, peppar

1 knippe koriander

1/2 spansk röd peppar

1 dl olivolja

1 riven vitlöksklyfta

Gör såhär:

Tina upp gröna ärtor i form av att antingen värma upp dem i en kastrull med vatten som du sedan sköljer av kallt. Mixa dessa med citronzest, saft, salt, peppar, finhackad spansk peppar (chili), olivolja, vitlöksklyfta, smaka av med en knippe koriander, eventuellt mer salt och svartpeppar.

Pico de Gallo på vårt vis

Ett paket cocktailtomater

1 liten gul lök

2 msk citronsaft

1 stor näve färsk koriander

1 stor näve färsk bladpersilja

4-5 skivor jalapeño

Gör såhär: Finhacka tomaterna, löken, persiljan, koriandern. Hacka jalapeñon, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Rödkål Coleslaw

1/2 rödkålshuvud

Hemgjord majonäs (recept hittar du längre ner i bloggen)

Salt, peppar

4-5 skivor jalapeño

Gör såhär: Riv rödkålshuvudet och blanda tillsammans med majonäsen, finhacka jalapeños, smaka av med salt & peppar.

Årets godaste sommardrink!

1/2 skalad gurka

1 paket frusen mango

5 dl naturell ramlösa

1 dl ekologisk äppelmust

1 msk jalapeño juice från burken

Mynta

Is

Gör såhär: Mixa gurka, mango, mynta, is och ramlösa i en mixer. Blanda upp med äppelmust!

#foodgeekzfood #nouwfood #nouwfoodblogger #bestofnouw #foodislife

-

You'll find a translated version to the left!

Gillar

Kommentarer

Emelie
,
Hur gör ni med torsken? Steker eller i ugn? Stora eller små bitar? Är inte så bra på att laga mat så försöker lära mig mer. Tack för bra recept 😊
foodgeekz
foodgeekz,
Hej Emelie! Ledsen för att vi missade det i receptet, det ska stå nu. Stort lycka till och hör av dig om du vill ha mer hjälp! Kram 😊
nouw.com/foodgeekz