FOODGEEKZ X FISKARS

I annonssamarbete med Fiskars

Hösten är väl underbar eller hur? Mustiga grytor och varm mat som tar hand om kroppen inifrån och ut. För oss är det viktigt att använda sig av bra råvaror vid matlagning, men det vet ni redan om. Foodgeekz handlar om att inspirera till att laga mat från grunden med råvaror som tar hand om kroppen istället för att göra den illa. Precis som vår samarbetspartner Fiskars. När vi lagar mat är det även viktigt att använda sig av bra köksutrustning. Med fokus på miljö och hållbarhet genom att värdesätta ekologiska, lokala och säsongsbaserade råvaror av hög kvalitet har vi nu tagit fram detta magiska receptet:

Linspasta med smörsteka skogssvampar och varmrökt sidfläsk - för extra grönt, smörstekt brysselkål!

Jag börjar alltid med att förbereda ingredienserna. Skära upp och lägga i separata skålar så det blir enkelt vid tillagningen. Det är även viktigt att välja ut vilka redskap som ska användas. I detta receptet testar vi Fiskars Hard Face serie i gryta och stekpanna. Grytan har sköna och snygga handtag med silikonbeläggning vilket gör det enkelt att ta i grytan när den fortfarande är varm, hejdå grytlappar! Och eftersom vi ändå talar om redskapen, deras stekpanna som INGENTING fastnar i, bokstavligt talat. Det är en fröjd att laga mat när allting går smidigt till, eller hur?

Ingredienser:
2 paket linspasta (spagetti-liknande)
200 g färska champinjoner
200 g färska trattkantareller
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
Färsk basilika och färsk persilja
500 g varmrökt sidfläsk
Salt, peppar och chiliflakes
1 paket färsk brysselkål
Smör & olivolja vid stekning

Gör såhär:
Skär upp lök och vitlök. Stek i olivolja. Tärna sedan upp sidfläsket och stek i lite olivolja. Det behövs inte jättemycket eftersom fläsket innehåller rikligt med bra fetter. Skär sedan upp svamparna och stek lite lätt tillsammans med löken och fläsket, (& det bästa av allt - nu fastar ingenting i pannan tack vare stekpannans non-stick egenskaper). Ställ åt sidan. Låt pastan koka upp enligt paketets anvisningar. Häll av pastavattnet och blanda sedan in allting tillsammans i grytan (med grytans silikonlock med avhällningsfunktion går det enkelt att hälla av vattnet, stort plus). Stek upp den färska brysselkålen i en klick smör. Krydda upp allting med färska örter, salt, peppar och chiliflakes.

Servera & njut!

Vill ni läsa mer om dessa fantastiska produkter kan ni göra det HÄR! Och glöm inte att gratulera Fiskars som fyller hela 370 år detta året, galet. Hoppas ni gillade detta receptet och gjorde ni det kommentera gärna nedan och glöm inte att kolla in vår Instagram här! Puss

Gillar

Kommentarer