Fetaostkräm med torsk och potäter

Rotfrukter kan vara bland det godaste! Eller hur?

Ett skepp kommer lastat med..... recept från måndagsmiddagen. Jajamensan! Gårdagens middag kommer här. Den vill du inte missa! Även detta receptet är enkelt att tillaga, för vem orkar laga krånglig mat i all evighet om den ändå tar slut snabbare än 10 minuter? INGEN!

Recept:
1000 g färsk torsk
3 sötpotatis
20 st delikatesspotatis
Olivolja
4 msk naturell skyr
1 paket fetaost
1 st färsk citron
Frysta örter som basilika och persilja
Färsk gräslök
Salt, peppar och chiliflakes

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär upp potatisen i små klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, krydda med frysta örter samt salt och peppar. Ställ in plåten i ugnen.

Förbered fisken. Jag fick tag på två stora färska torskfiléer som jag delade i bitar. Smörj en ugnsform med olivolja. Krydda fisken med salt och lägg sedan i den i formen.

Dags för fetaostkrämen. Häll upp skyr i en skål. Smula sedan i fetaost. Krydda med salt och peppar. Riv sedan i zest från en citron. Rör runt ordentligt. Sprid sedan ut krämen på fisken. Skär upp färsk gräslök för att toppa med. Ställ in formen i ugnen ca 20-25 minuter. Har du en liten ugn som jag, byt plats på fisken och potatisen.

Servera gärna med färska grönsaker & citron! 💜

Glöm inte att kolla in, Foodgeekzsisters på Instagram

Gillar

Kommentarer