"En bit ködd och potäter"

...Som vi säger på skånska! I torsdags när vi hade besökt gården utanför Helsingborg så bestämde jag mig för att tillaga något av köttstyckena vi fick med oss hem. Det fick bli en bit innanlår som jag skar upp i relativt tjocka bitar, marinerade med olja och kryddor. Till köttet serverade jag rotfrukter som morötter, sötpotatis och lite vanlig mandelpotatis. Vid sidan om blev det en tomatsås med chimichurri och en generös grönsallad. Rätten var väldigt populär här hemma!

Recept på sås:
Tillaga såsen i pannan efter stekspadet av köttet
Tillsätt en burk krossade tomater
2 msk färskost
Kryddor som salt och peppar
Sedan tillsatte jag kryddan chimichurri som jag fick med hem från Lokalproducerat

Recept på sallad:
Grönkål
Bladspenat
Mozzarella
Körsbärstomater
Olivolja
Salt och peppar

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters


Gillar

Kommentarer