En banan & chokladdröm!

Häromdagen gjorde jag denna choklad/banankakan (med en hemgjord peanutbutter-kräm) när jag kom hem från skolan. Gissa om den blev populär? Ja tack! Så gott och perfekt att ha i kylen några dagar (förutsatt att det blir något över...) om man blir sugen på något sött. Passar bra nu inför helgen också då jag vet att man brukar kanske bli extra sugen på sötsaker då...

Recept:
2 bananer
2 dl mandelmjölk
1 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 dl kokosmjöl
3 msk kakao
2-3 ägg
Valfria finhackade nötter (jag använde mig av valnötter)

Peanutbutter cream:
Blanda ihop det tills det blir en krämig "smet".
2 msk jordnötssmör
Lite mandelmjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Ta fram en sedan ny skål. Mosa ner bananerna, tillsätt mandelmjöl, honung och ägg. Vispa ordentligt. Blanda ihop det med dem torra ingredienserna. Häll över smeten i en springform. Smörjformen med kokosolja innan du lägger ner smeten. Toppa kakan med finhackade nötter, jag använde mig av valnötter. Låt kakan gräddas i ugnen 30-40 minuter. Håll koll på den under tiden. Servera med peanutbutter-cream. Så mumsigt!

Perfekt till helgens gotte-stunder!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters

Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
foodgeekz
foodgeekz,