En annan variant på korv stroganoff...

Korv stroganoff men med kalkon istället för vanlig falukorv, är tyvärr inget jättefan av falukorv egentligen men det kan vara gott ibland. I det här fallet passar kalkon alldeles utmärkt då vi serverar det med ett stomp gjort på sötpotatis och ekologisk broccoli. Det blir liksom inte för mäktigt. Man blir alldeles lagom mätt. En perfekt vardagsmåltid, för dig eller/och till familjen. Det tar dig 15 minuter och maten är serverad!

Recept:

1 paket kalkon-falukorv, helst från "Ingelsta kalkon"

Olivolja

3 dl havregrädde, iMat

Kinesisk soya

2 skivor grillade hela paprikor, finns på burk från Fontana

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

Citronpeppar

Paprikakrydda

Svartpeppar

Muskot

Citronsaft

Rotmoset:

1-2 sötpotatisar

5 dl broccoli, helst ekologisk frusen från Magnihill, den är grym!

Gör såhär: Stek upp korven på låg värme med pressad vitlök, rör om. Tillsätt några matskedar soya, tomatpurén, pressad citronsaft, samtliga kryddor och rör om på låg värme. Skiva paprikan i tunna skivor, rör ner i korvgrytan. Avsluta med att hälla på havregrädden. Låt puttra på låg värme igen.

Skiv upp sötpotatisen i smått, detta så det kokar upp snabbare och det går fortare att göra ditt mos. Koka gärna tillsammans med broccolin. Häll sedan av vattnet, salta, peppra och häll på några matskedar olivolja. Mixa med stavmixer, smaka upp med lite mjölk om det behövs.

Servera med sallad och en citronklyfta.

Voila!

Tack för att ni läste inlägget - Glöm inte att följa oss på vår Instagram: www.instagram.com/foodgeekzsisters

Gillar

Kommentarer

timhallin
timhallin,
Jag som älskar korvstroganoff över allt annat måste verkligen prova detta! 😉👌 Kan behöva en nyttigare variant då jag snart börjar se ut som en korvstroganoff! 😳
nouw.com/timhallin
foodgeekz
foodgeekz,
Åh! Vad kul att vi kan inspirera 😃
nouw.com/foodgeekz