EASY HOMEMADE KETCHUP

Homemade healthy sugarfree ketchup, oh yes!

Hej på er alla måndags-fantaster! Hoppas allt är bra med er. Idag vill vi bjuda er på ett recept som vi starkt vill rekommendera till alla ketchup-älskare där ute. Vår egna variant på hemmagjord, hälsosam och magiskt god ketchup. Först så skulle vi vilja rekommendera att ni köper riktigt bra färska tomater, det gör de hela SÅ mycket godare. Vi köper helst våra från Vikentomater men det går att även hitta bra tomater i er vanliga mat-butik.

Recept:
800 g färska tomater (jag körde på cocktailtomater)
1 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk agavesirap
1 tsk havssalt
1 krm kanel
Färsk basilika
1 krm vitpeppar
Några droppar tabasco för hetta (Om man vill ha lite extra hetta)

Gör såhär:
Koka upp tomaterna i vatten. Låt dem skållas i några minuter. När jag använder mig av riktigt goda tomater sparar jag skalet innan jag mixar ner alla ingredienserna. Annars går det bra att skölja av tomaterna i kallt vatten för att skala dem. Fräs gul lök, vitlök och tomatpuré i olivolja. Mixa sedan med tomaterna. Låt det koka upp med lite vatten i några minuter. Mixa sedan ner alla kryddor och söta med 1 msk agavesirap. Häll sedan upp ketchupen i en glasburk/flaska. Håller i kylen ca en vecka. Hoppas du gillar det! Tagga gärna oss om du testar receptet så kan vi följa ditt slutresultat. ❤

Glöm inte att kolla in vår Instagram för mer daglig uppdatering: Foodgeekzsisters!

-

Hi every Monday fan! Hope all is well with you. Today we want to give you a recipe that we strongly recommend to all ketchup lovers out there. Our own variation on homemade, healthy and magically good ketchup. First, we would recommend that you buy really good fresh tomatoes.

Recipe:
800 g of fresh tomatoes (I bought to cocktail tomatoes)
1 tbsp olive oil
1 yellow onion
1 garlic clove
2 tablespoons tomato paste
1 tablespoon agave syrup
1 teaspoon sea salt
1 ml cinnamon
Fresh basil
1 ml white pepper
Some drops of tabasco for heat (If you want some extra heat)

Do this:
Boil the tomatoes in water. Let them be scalded for a few minutes. When I use really good tomatoes I save the shell before I mix all the other ingredients. Otherwise, it is good to rinse the tomatoes in cold water to scale them. Fry the yellow onion, garlic and tomato paste in olive oil in a pan. Then mix with the tomatoes. Let it boil with some water for a few minutes. Then mix down all the spices and 1 tablespoon agave syrup. Then pour the ketchup into a glass jar / bottle. Keeps in the fridge for about a week.
Hope you like it! Tag us if you test the recipe so we can follow your final result. ❤

Don't forget to check out our Instagram for more daily updates, Foodgeekzsisters!

Gillar

Kommentarer